Potvrdené: Počas vlády Smeru boli zneužívané OČTK na nezákonné zbieranie informácií o opozičných politikoch

Portál aktuality.sk dnes zverejnil informáciu o nezákonnej lustrácii opozičných politikov z čias vlády R. Fica, medzi ktorými boli aj viacerí politici z hnutia OĽANO.

Podľa predsedu poslaneckého klubu OĽANO Michala Šipoša je takéto lustrovanie politických oponentov neprípustné. “V tejto situácií, keď Robert Fico fabuluje o vymyslenom obvinení voči jeho osobe, máme čierne na bielom potvrdené, že za jednofarebnej vlády Smeru boli zneužívané OČTK na nezákonné zbieranie informácií o opozičných politikoch,” povedal.

Poslanec NR SR Peter Pollák ml. (OĽANO) bol v roku 2015 študent vysokej školy, pracoval pritom v internetovej televízií a v banke. “Práve v tom čase som bol lustrovaný aj s celou mojou rodinou,” informoval s otázkou “Akým spôsobom títo ľudia ohrozovali toho neznámeho človeka, ktorý si vyžiadal u policajta, aby vykonal túto lustráciu. Prečo ich lustrovali, kto si to vyžiadal a kde tie informácie skončili?.”

Podľa poslanca NR SR Andreja Stančíka (OĽANO) sú snahy o odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca a útoky na čestných sudcov a vyšetrovateľov jasná taktika s cieľom zamedziť spravodlivosti. “Dnes už vieme prečo Smer tak miluje Putinove Rusko. Toto sú praktiky, za ktoré by sa nehanbil ani Kremeľ. Opozícia bola lustrované len preto, lebo si dovolila povedať nie zlu, ktoré predstavovala vláda Roberta Fica. On presne vedel, čo mu hrozí, keď polícia už nebude v rukách nitrianskeho mafiána, ale bude mať rozviazané ruky. Je preto morálnou povinnosťou každého poslanca, aby v najbližších dňoch hlasoval za to, aby Fico mohol čeliť spravodlivosti tak, ako bežný človek,” konštatoval.

Poslanec Európskeho parlamentu Peter Pollák (OĽANO) hovorí o tom, ako od rána prijíma telefonáty od celej svojej rodiny počnúc manželkou, bratmi a končiac neterami či synovcami o tom, že aj oni boli súčasťou lustrovania, “len kvôli tomu, lebo vagabundi, ktorí v období 2015 – 2016 vládli, chceli získať prostredníctvom NAKA kompromitujúce materiály voči mne a mojej rodine, ktoré chceli použiť na moju politickú diskreditáciu. To, čo sa v minulosti odohrávalo, sa nikdy v slušnej krajine, v právnom štáte, nemalo stať. O takejto lustrácii nemohol rozhodnúť len taký hocijaký policajt na NAKA. Toto všetko sa muselo diať s vedomím a plným súhlasom vládnych činiteľov. Ak naozaj chceme, aby sa takéto niečo na Slovensku v budúcnosti nedialo, musia byť títo ľudia spravodlivo potrestaní.”