Bratislavské Námestie SNP bude 9. mája patriť slušným ľuďom (PROGRAM)

Pre všetkých slušných ľudí, ktorí chcú očistu štátu od mafie, ktorí majú súcit a stoja pri vojnou zmietanej Ukrajine, je určené zhromaždenie DOKONČIME TO. Začne sa 9. mája 2022 o 18.00 hod. na Námestí SNP v Bratislave. Ide o pokračovanie sérií aktivít iniciatívy DOKONČIME TO, pričom prvá časť pripravovaného podujatia je venovaná pomoci Ukrajine a druhá reakcii na udalosti posledných dní.

K téme Ukrajiny na námestí vystúpia rečníci - Ján Orlovský, riaditeľ Migračného úradu SR; iniciátori pomoci pre Ukrajinu Andrea Cocherová - Kto pomôže Ukrajine; Viera Dubačová; Monika Kozelová; Branislav Tichý – Človek v ohrození; za iniciatívu Mier Ukrajine Marián Kulich, Lucia Rosáková. K prítomným prehovorí tiež predseda vlády SR Eduard Heger a štátny tajomník MZVEZ SR Martin Klus. Súčasťou ich vystúpenia bude odovzdanie umeleckého diela, ako ocenenie za významný počin pri pomoci Ukrajine.

K téme Očista štátu od mafie vystúpia: Daniel Milo, odborník MV SR na hybridnú vojnu; Peter Chudý, zakladateľ NAKA a bývalý policajt; Katarína z iniciatívy DOBRE; Slávka Henčeková, právnička.

Súčasťou zhromaždenia DOKONČIME TO je aj zbierka „2 konzervy pre Ukrajinu“. V rámci zbierky, ktorá sa začne už o 17.00 na Námestí SNP, môžu účastníci zhromaždenia priniesť a odovzdať dve ľubovoľné konzervy pre ľudí na Ukrajine z oblasti Buča, kde chýbajú základné životné potreby, jedlo, voda, elektrina. Za organizátorov Nikita Slovák: “Každá jedna prinesená konzerva pomôže, pomáhať totiž môžeme aj maličkosťami, ktoré majú veľkú cenu pre niekoho, kto trpí hladom. Všetky prinesené konzervy pôjdu rovno na Ukrajinu a možno práve vaša konzerva zachráni život. Buďme milosrdní“.

Nikita Slovák bude zhromaždenie aj moderovať spolu s Dorotou Nvotovou a hudobný hosť podujatia bude kapela KORBEN DALLAS a odznie aj Balada o Jánovi a Martine ako pripomienka udalosti, ktorá spustila súmrak demokracie na Slovensku. Tejto udalosti je venovaná VÝZVA DEMOKRATICKÝM POLITIKOM. „Je našou povinnosťou chrániť svetlo, povinnosťou všetkých vyznávačov európskych hodnôt, tolerancie, rovnosti, úcty a rešpektu, vymedziť sa voči hrubosti, násiliu, búraniu základov právneho štátu. Vyzývame všetky demokratické politické strany, všetky demokratické inštitúcie, aby začali, miesto politických šarvátok v rámci koalície, brániť právny štát, lebo tou najhoršou stigmou pre krajinu je nepotrestané zlo a korupcia, je jedno v ktorej časti politického spektra. Vyzývame dobrých múdrych demokraticky zmýšľajúcich ľudí, buďte pripravení podporiť demokraciu, lebo ten zápas z neďalekej Ukrajiny sa nebadane presúva k nám. A je našou povinnosťou bojovať proti tme, každý aspoň jedným lúčom svetla. Lebo pravda musí poraziť lož a svetlo vyháňa tmu“ povedal Nikita Slovák.

 Zhromaždenie DOKONČIME TO podporuje aj podujatie Mier Ukrajine na Slavíne, ktoré sa uskutoční v rovnaký deň, 9. mája 2022 a začne sa pochodom na Slavíne. Dorota Nvotová: „Spolupráca vznikla na základe spoločného zámeru - spojiť čo najviac ľudí, ktorí si neprajú, aby našu krajinu obsadili rusoidné indivíduá. Či už vo vojne hybridnej, reálnej, alebo v podobe ficonávratu. Slavín nepatrí Rusom, rovnako im nepatrí ani Ukrajina a ani Slovensko“.

Viac informácií je k dispozícii na

DOKONCIME TO: https://www.facebook.com/events/3110752839138047?ref=newsfeed
MIER UKRAJINE: https://www.facebook.com/events/1254355788305973/?ref=newsfeed