SaS: Prejav ukrajinského prezidenta bol silným momentom

Prejav ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského pred poslancami Národnej rady SR bol silným momentom pre spolupatričnosť Slovenska s Ukrajinou.

„Volodymyr Zelenskyj ocenil pomoc Slovenska voči Ukrajine. Silným signálom bolo vyzdvihnutie pomoci našej vlády a podpory našich občanov, pričom ich rozhodnosť dal za príklad celému svetu. Napriek tomu, že ukrajinský prezident rozumie nášmu postoju k ruskej rope a plynu, vnímame aj my ich volanie po odstrihnutí sa od energetických zdrojov z Ruska,“ uviedla predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová.

Podľa podpredsedu NR SR Milana Laurenčíka bol prejav Volodymyra Zlenského jeden z najsilnejších v parlamente. „Standing ovation poslancov neznamenal len ocenenie a poďakovanie ukrajinskému prezidentovi za jeho príhovor, ale celému národu za obranu ich vlasti a hodnôt Európy,“ povedal Milan Laurenčík.

Poslanci strany SaS sú zároveň odhodlaní byť hlasom Ukrajiny na pôde Európskej únie, ako apeloval Volodymyr Zelenskyj. „Našou odpoveďou je ochrana slobody a pomoc ukrajinskému ľudu. Stojíme na strane mieru a na strane Ukrajiny. Ďakovné slová ukrajinského prezidenta sú jasný signál, že nie sme pre Ukrajinu len susedia, ale aj ich najbližší spojenec. Veríme, že Ukrajina zvíťazí,“ doplnil podpredseda poslaneckého klubu SaS Roman Foltin.