VšZP rozširuje a uľahčuje spôsoby platenia poistného

Všeobecná zdravotná poisťovňa neustále pracuje na zlepšení a zefektívnení služieb pre svojich poistencov. Od polovice augusta dáva podnikateľom a samoplatiteľom zdravotného poistenia možnosť jednoduchšie uhrádzať svoje platby. V mobilnej aplikácii pre nich sprístupnila možnosti platenia cez Google Pay a Apple Pay.

 

Preddavky či nedoplatky na zdravotnom poistení môžu SZČO a samoplatitelia zaplatiť priamo v mobilnej aplikácii prostredníctvom platobnej karty, prepojením na internet banking, ale po novom je im v mobilnej aplikácii VšZP sprístupnená aj možnosť úhrady cez Google Pay a Apple Pay. „Nová služba predstavuje jednoduchšie, rýchlejšie a bezpečné platenie odvodov pre klienta“ vysvetlila manažérka komunikácie VšZP Eva Peterová.

Ak chce poistenec uhradiť v mobilnej aplikácii svoj predpis, medzi aktuálne možnosti platby mu pribudnú aj tieto dva nové spôsoby. Poistenec si vyberie jeden z nich v závislosti od toho aký mobil používa. „Dôležité je aby mal vo svojom mobile nainštalovanú Peňaženku od Apple alebo Google a v nej uloženú platobnú alebo kreditnú kartu. Ak toto spĺňa, proces úhrady sa výrazne zjednoduší. Údaje potrebné pri úhrade kartou, ako je číslo karty alebo jej platnosť, už nebude musieť zadávať, keďže ich bude mať uložené v mobile. Poistenci tento spôsob platby poznajú aj z bežných nákupov na internete,“ dodáva Peterová.

V sekcii Poistné si živnostníci a samoplatitelia môžu pozrieť aj históriu svojich platieb poistného za posledné 2 roky. Dokážu si ju tiež stiahnuť vo formáte pdf a následne vytlačiť či zdieľať prostredníctvom mailu a sociálnych sietí. Poistenci si po novom môžu tiež sami nastavovať upozornenia ohľadom blížiaceho sa termínu splatnosti poistného a následnom prijatí platby. Pre túto skupinu poistencov VšZP chystá ešte v tomto roku aj ďalšie novinky a vylepšenia.