SaS: Za zákazom zmeny rodného čísla môže byť len nenávisť ku queer komunite

V parlamente sa našla ústavná väčšina, ktorá chce ubližovať ľuďom z queer komunity. Inak si posunutie zákazu zmeny rodných čísel do druhého čítania nevieme vysvetliť.

Poslanci za stranu Sloboda a Solidarita hlasovali proti návrhu zákona, ktorý zakazuje zmenu rodného čísla a tým znemožní tranzíciu, teda zmenu pohlavia. Miesto toho, aby vládni poslanci robili všetko pre priechodnosť zákonov spojených s Plánom obnovy a odolnosti, vybíjajú sa na takýchto nezmyselných témach.

Poslankyňa za SaS Janka Bittó Cigániková nerozumie, aký problém predkladatelia chceli riešiť a komu čím tento zákon má pomôcť. “Ak niekto dnes, v týchto časoch, predloží takýto návrh zákona alebo zaň hlasuje, tak jeho jedinou motiváciou je nenávisť k inakosti a queer komunite. Inak si neviem vysvetliť, prečo takmer 90 poslancov hlasovalo za,” hovorí o výsledku hlasovania o necitlivom návrhu zákona poslankyňa.

Slovensko sa podľa jej slov snažia ovládnuť ľudia, ktorých hlavnou politickou agendou sú kultúrne vojny a nenávisť. Chcú sa hrabať iným v súkromí, nútiť ženy vynosiť i porodiť dieťa a najnovšie hádzať polená pod nohy tým, ktorí sa necítia pohodlne vo svojom tele, so svojou identitou a preto chcú prejsť tranzíciou. A to, samozrejme, bez toho, aby sa s týmito ľuďmi niekedy stretli, rozprávali a poznali ich životný príbeh.

“My v SaS dávame priestor a počúvame ľudí, ktorí tieto životné situácie žijú. Aj preto zajtra, v stredu o 18:00, organizujeme Dúhovú debatu, kde na rôzne otázky budú odpovedať majiteľ Teplárne Roman Samotný, transrodová modelka a editorka Liberty Blake Simon a psychiatrička Barbora Vašečková. Budeme hovoriť aj o tom, prečo je tento zákon škodlivý,” uzatvára J. Bittó Cigániková.