Mimoriadnu schôdzu o konšpiráciach nepodporíme

Poslanci strany Sloboda a Solidarita (SASKA) nepodporia mimoriadnu parlamentnú schôdzu na návrh Smeru o vymyslených konšpiráciách v súvislosti s predčasnými voľbami.

„Strana Smer môže zabudnúť na to, že sa budeme podieľať na jej kampani, ktorá je založená na konšpiráciách a šírení nenávisti. Poslanecký klub SASKY preto v žiadnom prípade nepodporí návrh na mimoriadnu schôdzu. Robert Fico stelesňuje zlo, ktoré nás čaká, v prípade, ak vyhrá voľby. Rozoštváva spoločnosť, klame a zavádza verejnosť. Sme pripravení sa mu postaviť. Opätovne ho preto vyzývam na súboj- súboj o program a nie o to, kto dokáže viac šíriť nenávisť. Radšej keby sa Robert Fico venoval programu a nie tomuto nedôstojnému divadlu. Bez programu sa totiž vládnuť nedá, bez lacných konšpirácií áno,“ uviedol predseda SASKY Richard Sulík.

Podľa poslanca NR SR za SASKU Juraja Krúpu je navyše mimoriadna schôdza o kampani NATO viac ako absurdná. „NATO nie je náš nepriateľ, sú to naši spojenci. Tvrdiť opak je len podieľanie sa na propagande z Kremľa. Kampaň, o ktorej tu šíri konšpirácie Smer, sa s najväčšou pravdepodobnosťou ani len neuskutoční do volieb. Navyše, na prednáškach a kritickom skúmaní o hybridných hrozbách nevidím nič zlé,“ doplnil Juraj Krúpa.