Lidl sa rozhodol dlhodobo znížiť jednu bežne používanú potravinu

Lidl sa rozhodol dlhodobo znížiť jednu bežne používanú potravinu Foto: Lidl

Čerstvé vajcia patria medzi potraviny, ktoré nesmú chýbať v našich košíkoch, špajzách a chladničkách. Podľa prieskumov si ich aspoň raz ročne v obchode kúpi 9 z 10 slovenských domácností a spravidla ich nakupujú viackrát mesačne. Ročne spotrebuje priemerná domácnosť 444 vajec, tie viacčlenné dokonca až 613 kusov. Lidl sa preto od pondelka 12. júna rozhodol dlhodobo znížiť cenu všetkých balení čerstvých vajec predávaných pod privátnou značkou.

„Znížili sme cenu všetkých balení čerstvých vajec našej privátnej značky bez ohľadu na typ chovu, veľkosť a počet kusov v balení. Z našej ponuky si vyberie skutočne každý. Nejde pritom o akciovú ponuku, ale o ďalšie rozšírenie počtu dlhodobo zlacnených výrobkov z nášho stáleho sortimentu,“ vysvetlil Martin Nagy, konateľ Lidl Slovenská republika zodpovedný za nákup a marketing.

Zníženie cien čerstvých vajec v Lidli sa pohybuje v rozpätí od 8% pri „desiatkach“ z voľného výbehu (z 3,49 na 3,19 €) až po štvrtinu pri desaťkusovom balení vajec z podstielky veľkosti „L“ (z 3,59 na 2,69 €). V priemere klesla cena čerstvých vajec v Lidl o 15%. A to rozhodne nie je všetko! V Lidli sú všetky ceny diskontné a teda výhodné, pretože Lidl je jediný potravinový diskont s predajňami na celom Slovensku.

Lidl sa zároveň už pred niekoľkými rokmi zaviazal, že do konca obchodného roku 2025 bude pod vlastnými značkami predávať čerstvé vajcia výlučne z udržateľných chovov. Tento záväzok sa týka aj vajec v zložení výrobkov privátnych značiek Lidla. Čo sa týka vajec v zložení, pre zaujímavosť, v kalendárnom roku 2022 mali takéto vajcia podiel až 90%.