Hlas predstavuje týchto 7 ľudí za ministrov a predsedu parlamentu

Hlas predstavuje týchto 7 ľudí za ministrov a predsedu parlamentu Ilustr. foto: Facebook Peter Pellegrini

Predsedníctvo HLASu na základe koaličnej zmluvy rozhodlo o nomináciách strany na sedem ministrov novej vlády, ako aj na predsedu Národnej rady Slovenskej republiky.

• Kandidátom na post ministra práce, sociálnych vecí a rodiny je podpredseda HLASu Erik Tomáš.
• Kandidátkou na post ministerky zdravotníctva je podpredsedníčka HLASu Zuzana Dolinková.
• Kandidátom na post ministra investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie je podpredseda HLASu Richard Raši.
• Kandidátkou na post ministerky hospodárstva je podpredsedníčka HLASu Denisa Saková.
• Kandidátom na post ministra vnútra je generálny tajomník HLASu Matúš Šutaj Eštok.
• Kandidátom na post vicepremiéra, zodpovedného za čerpanie prostriedkov z Plánu obnovy a odolnosti, je člen predsedníctva HLASu Peter Kmec.
• Kandidátom na post ministra školstva, vedy a výskumu je člen predsedníctva HLASu Tomáš Drucker.

Na post predsedu Národnej rady Slovenskej republiky navrhne HLAS svojho predsedu Petra Pellegriniho.

„Našich nominantov vyberali s maximálnou zodpovednosťou – tak, aby každý nový minister nebol nováčikom vo svojej oblasti, ale mal s ňou už doterajšiu skúsenosť. Rezorty, za ktoré HLAS na základe koaličnej zmluvy prebral zodpovednosť, nám umožnia splniť čo najviac z nášho programu silného štátu, ktorý dokáže pomôcť ľuďom. Ak budú naše nominácie schválené, čaká nás mimoriadne dôležitá úloha pretaviť naše zásadné programové priority do programového vyhlásenia novej vlády,“ uviedol líder HLASuPeter Pellegrini.

Sedem kľúčových ministerstiev v novej vláde je podľa neho jasnou odpoveďou na všetky politické či mediálne komentáre, ako HLAS niekoho zradil, zahodil svoju historickú šancu alebo odmietol ponuku, ktorá sa vraj nedala odmietnuť. „Jasne a opakovane sme povedali, že na prvom mieste nám ide o krajinu, až potom o našu stranu a až na záver o ambície jednotlivcov. Žiaden konkrétny post, nech je akokoľvek významný, nemôže zmeniť naše záväzky voči občanom Slovenskej republiky. HLAS mal a má zodpovednosť voči ľuďom na Slovensku, ktorým sme sľúbili zmenu v spravovaní štátu. Túto zodpovednosť cítime nielen voči svojim voličom, ale aj voči ľuďom, ktorí si vybrali iné politické strany či nevolili vôbec. Vládou Slovenskej republiky je vládou každého jedného občana a voči každému nesie zodpovednosť za to, ako spravuje veci verejné,“ dodal Peter Pellegrini.