Ficovi nejde o Slovensko, ale o upratanie svojich ľudí

Vláda Roberta Fica hodila Slovensko cez palubu a upratala svojich neprijateľných kandidátov na vysoké pozície. Uviedla to strana Sloboda a Solidarita (SaS).

„Vymenovanie viacerých štátnych tajomníkov je dôkazom toho, že Robertovi Fico nejde o Slovensko. Inak by sa v žiadnom prípade nestali štátnymi tajomníkmi otec a syn Kuffovci. Kuffovci stáli pred súdom za fyzické napadnutie farmára a za nebezpečné vyhrážanie. Títo ľudia nemajú nič spoločné s kultúrou a ani s ochranou životného prostredia. Ich nominácia ukazuje, že Ficovi nejde o dobro Slovenska, ale o upratanie svojich a Dankových ľudí na vysoké pozície,“ uviedol predseda poslaneckého klubu SaS Branislav Gröhling.

Podľa novozvolenej predsedníčky osobitného kontrolného výboru na kontrolu činnosti SlS Márie Kolíkovej je ďalším pochybným menovaním na post štátneho tajomníka syn Tibora Gašpara. „Pavol Gašpar bol predsa obvinený za navádzanie na krivú výpoveď. Jeho vymenovanie za štátneho tajomníka rezortu spravodlivosti považujem za rezignáciu čo len predstierať, že ide o záujmy Slovenska. Arogancia moci Roberta Fica s Robertom Kaliňákom nemá hraníc. Buďme ostražití pri ochrane právneho štátu a demokracie. Červené čiary pre spravodlivosť už boli prekročené,“ doplnila Mária Kolíková.