IKEA prináša tri cenovo dostupné senzory na diaľkové monitorovanie a ovládanie domácnosti (FOTO)

IKEA prináša tri cenovo dostupné senzory na diaľkové monitorovanie a ovládanie domácnosti (FOTO) Foto: Ikea

 IKEA predstavuje tri nové cenovo dostupné inteligentné senzory na detekciu úniku vody a pohybu - VALLHORN, PARASOLL a BADRING. Senzory sú navrhnuté tak, aby zákazníkom poskytli väčší pocit kontroly a pohodlia a umožnili im zostať v spojení s ich domovom, aj keď sú mimo neho.

Vďaka inteligentným senzorom PARASOLL, VALLHORN a BADRING sa IKEA púšťa do novej kategórie výrobkov IKEA Home smart, ktoré zákazníkom umožňujú spravovať a monitorovať svoje domácnosti odkiaľkoľvek na svete. Inteligentné senzory posielajú upozornenia v reálnom čase vždy, keď sa zistí aktivita. Umožnia tak používateľom zostať informovaní a prepojení so svojím domovom bez ohľadu na to, či sa v ňom nachádzajú alebo nie, a v prípade potreby konať. 

„Z nášho prieskumu v najnovšej správe Life at Home vyplynulo, že ľudia uprednostňujú pohodlie a bezpečnosť vo svojich domovoch. Každý sa chce doma cítiť bezpečne a my sa tešíme, že vstupujeme do novej oblasti inteligentných výrobkov, ktoré vytvárajú nielen lepší, ale aj bezpečnejší život v domácnosti,“ hovorí Stjepan Begic, vývojár produktového dizajnu vo švédskej IKEA. „Veríme, že tieto výrobky môžu našim zákazníkom poskytnúť pokoj a väčší pocit kontroly a pohodlia.“ 
Buďte v spojení odkiaľkoľvek s hubom DIRIGERA a aplikáciou IKEA Home smart

Inteligentné snímače sú navrhnuté tak, aby boli cenovo dostupné a ľahko použiteľné pre každého, a vďaka elegantnému dizajn si ich nikto nevšimne. Fungujú samostatne alebo s inými inteligentnými výrobkami IKEA a majú možnosť vlastných nastavení. Senzory sa dajú použiť rôznymi spôsobmi v celej domácnosti: 

• Senzor dverí a okien PARASOLL je určený na diskrétnu montáž na okná a dvere. Tento snímač upozorňuje používateľov na otvorenie alebo zatvorenie týchto prístupových bodov a informuje ich o všetkých neočakávaných vstupoch. 
• Bezdrôtový snímač pohybu VALLHORN môžete umiestniť v interiéri aj exteriéri. Aktivuje svetlá pri detekcii pohybu a pri osvetlení je možnosť nastavenia farby a intenzity. 
• Senzor úniku vody BADRING  sa umiestňuje v blízkosti miest, kde sa používa voda. Upozorní používateľov na prípadný únik vody prostredníctvom upozornení na mobilnom telefóne alebo aktiváciou zabudovaného alarmu. Minimalizuje dopad udalostí, ktoré súvisia s vodou prostredníctvom oznámenia, aby ste mohli okamžite konať. 

Pripojením senzorov k hubu DIRIGERA sa spustia ďalšie inteligentné zariadenia, prijímanie upozornení do mobilu alebo nastavenie svetiel podľa svojich preferencií - to všetko sa dá spravovať prostredníctvom aplikácie IKEA Home smart, a to aj na diaľku mimo domu. 

„V IKEA chceme, aby bolo inteligentné bývanie jednoduchšie a pohodlnejšie pre každého. Naše nové senzory spájajú technológiu s našimi odbornými znalosťami v oblasti bytového zariadenia a poskytujú cenovo dostupné riešenia, ktoré zlepšujú každodenné chvíle v domácnosti," hovorí David Granath, manažér sortimentu v IKEA of Sweden.

Všetky tri inteligentné senzory sú založené na softvéri Zigbee. Výrobky budú pripojené k systému IKEA Home smart a časom budú aktualizované tak, aby ponúkali viac funkcií a možností. PARASOLL a VALLHORN sa začnú predávať od januára 2024, po nich bude v apríli 2024 nasledovať BADRING.