Našli sme Šimkovičovú v Abú Dhabi. Chceli sme sa pýtať, poslali nás do pi*e (VIDEO)

Našli sme Šimkovičovú v Abú Dhabi. Chceli sme sa pýtať, poslali nás do pi*e (VIDEO)

V hnutí SLOVENSKO nám bolo od začiatku podozrivé, prečo by mala zahraničná pracovná cesta ministerky kultúry Šimkovičovej v luxusnej dovolenkovej destinácii v Abu Dhabi trvať až 6 dní, keď konferencia UNESCO, kvôli ktorej tam išla, trvala len 2 a pol dňa.

Naše podozrenia umocňoval fakt, že ministerstvo odmietalo odpovedať na otázku hnutia SLOVENSKO, aký pracovný program má ministerka do svojho odletu, ktorý mala naplánovaný až o cca 40 hodín po skončení konferencie.



Správne sme predpokladali, že túto nákladnú zahraničnú cestu M. Šimkovičovej nebudú pokrývať slovenské médiá. Preto sme sa rozhodli, že pošleme našich chalanov „skontrolovať“, ako pani ministerka na zahraničnej ceste pracuje, či nás vzorne reprezentuje, a tiež opýtať sa jej, aký význam mala jej cesta a prečo má trvať ešte dva dni po konferencii.

Výsledok? Viac než poburujúci!

Deň 1. = celodenné pózovanie do foťáku asistentky + ako bonus medzinárodná hanba prostredníctvom 4-minútového prečítaného prejavu v „angličtine“.



Deň 2. = odignorovanie 16 odborných diskusií na mimoriadne dôležité témy, ako financovanie kultúry, vzdelávacie kultúrne poukazy, audiovizuálny priemysel a pod. + 20-minútové zdvorilostné stretnutie s hostiteľským ministrom kultúry.

Foto: MK SR
Deň 3. = príchod, fotenie a predčasný odchod ministerky (nevedno kam) ešte pred oficiálnym koncom konferencie a hlasovaním o dôležitom dokumente – Rámci UNESCO pre vzdelávanie v kultúre a umení + bonus v podobe vulgárneho druhého najvyššieho predstaviteľa ministerstva kultúry.

Prínos pre Slovensko? Žiadny. Len promo fotky, medzinárodná hanba … more, pláže, obchody a výkrm za štátne.

Tešíme sa na vyúčtovanie nákladov dovolenky pani ministerky Šimkovičovej. Pardón, zahraničnej “pracovnej” cesty.