Peter Kotlár nesmie ďalej zastávať funkciu splnomocnenca vlády pre prešetrenie pandémie

Strana Sloboda a Solidarita navrhuje vláde odvolať splnomocnenca pre prešetrenie pandémie Covid-19 Petra Kotlára. Uznesenie by mohol parlament prijať ešte na júnovej schôdzi.

„Podávame návrh uznesenia, ktorým vyzývame vládu, aby odvolala Petra Kotlára pre jeho včerajšie absurdné vyjadrenia a aj pre medzinárodnú hanbu, ktorú na úrovni WHO spôsobil,” hovorí predseda SaS Branislav Gröhling.

Podľa poslanca SaS Tomáša Szalaya by mal každý zodpovedný zdravotník Kotlárove konanie odsúdiť. „Všetci na výbore sme videli zhrozenie v očiach poslancov koalície - mnohí z nich sú zdravotníci - a aj zástupcu ministerstva zdravotníctva, keď pán Kotlár oznámil, že pandémia na Slovensku nebola,” hovorí a dodáva, že tým urazil nielen tisíce zdravotníkov, ale aj rodiny vyše 20 000 obetí pandémie.

Parlament by mal vláde vyslať jasný signál, že takéto anomálie tolerovať nemôže. „Verím, že kolegovia lekári z radob koalície sa k našej výzve pripoja. Tu totiž nejde o politiku, toto je o zdraví a životoch ľudí,” uzatvára poslanec Tomáš Szalay.

Ak sa strane SaS nepodarí presvedčiť NR SR, aby zaradila uznesenie už na túto schôdzu, parlament o ňom bude rokovať v septembri.