VšZP spustila službu Sprievodca pacienta. Prinášame podrobnosti

VšZP spustila službu Sprievodca pacienta. Prinášame podrobnosti Ilustr. foto: VŠZP

Ako nájsť lekára? Kedy treba ísť na pohotovosť a kedy na urgent? Čo si zbaliť do nemocnice pred hospitalizáciou? Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) spustila novú službu, ktorá poistencom pomôže zorientovať sa v rôznych situáciách súvisiacich s ich zdravotným stavom. Vďaka Sprievodcovi pacienta si môžu vyhľadať lekára vo svojom okolí alebo nájsť užitočné informácie o hospitalizácii či kúpeľnej liečbe.

„Zorientovať sa vo svete zdravia môže byť niekedy náročné. Každý z nás občas potrebuje rýchlu pomoc či už pre seba alebo pre svojich blízkych. Sprievodca pacienta je nová užitočná služba pre našich poistencov, ktorá ich dokáže správne nasmerovať a odpovedať im na mnohé praktické otázky,“ hovorí manažérka oddelenia komunikácie a hovorkyňa VšZP Marianna Bublavá.

Služba Sprievodca pacienta je dostupná na webe VšZP alebo v mobilnej aplikácii poisťovne a zahŕňa šesť kategórií – Lekár, Pohotovosť, Hospitalizácia, Kúpele, Recepty a Za čo platím.

V každej kategórii nájde poistenec otázky spolu s odpoveďami a radami, ktoré obsahujú odkazy na ďalšie potrebné informácie, žiadosti či zoznamy najbližších nemocníc a pohotovostných lekární. Služba tiež poistenca dokáže presmerovať do vyhľadávača, kde si nájde všeobecného lekára, pediatra, zubára alebo špecialistu.

„Aj vďaka tomuto praktickému pomocníkovi chceme našim poistencom uľahčiť cestu zdravotníckym systémom. V mobilnej aplikácii VšZP ho budú mať navyše neustále pri sebe,“ uzavrela M. Bublavá.