SaS zakladá poľnotím, povedie ho Alojz Hlina

SaS zakladá poľnotím, povedie ho Alojz Hlina Foto: Facebook Alojz Hlina

Rozhodnutím Republikovej rady strany Sloboda a Solidarita (SaS) sa stal Alojz Hlina tímlídrom pre pôdohospodárstvo a pre rozvoj vidieka. Ten teraz zakladá poľnotím, ktorý bude zložený z odborníkov z daného sektora.

„Strana SaS si uvedomuje dôležitosť podpory pôdohospodárstva a rozvoja vidieka. Momentálne je však rezort na čele s Richardom Takáčom absolútne neviditeľný a pre poľnohospodárov a farmárov nedostupný. Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka nezmyselne ignoruje problémy nielen poľnohospodárov, ale aj malých pestovateľov či farmárov. Aj preto vzniká na úrovni strany poľnotím, ktorý povedie tímlíder strany Alojz Hlina. Prioritou tejto skupiny bude komunikácia so sektorom a prichádzanie s konkrétnymi riešeniami,“ uviedol predseda SaS Branislav Gröhling.

„Základom každého poľnohospodárstva je hlina. A ak v tejto oblasti niečo nefunguje, tak je dobrým riešením práve Hlina,“ dodal s nadsázkou o novovzniknutom tíme Branislav Gröhling.

Poslanec NR SR za stranu SaS Alojz Hlina vznik poľnotímu privítal. „Téma pôdohospodárstva bola dlhé roky okrajovou témou. Veď "jesť sa musí". Potraviny nevznikajú v obchode. Cesta potravín na pult je dôležitá a máme čo robiť, aby bolo vôbec čo na ten pult položiť. Musíme robiť veľa, aby potraviny boli v čo najväčšej miere naše, zdravé a v primeranej cene. Musíme zatraktívniť aj "druhú nohu" rezortu - rozvoj vidieka. Musíme objaviť čaro vidieka a zastaviť jeho vyľudňovanie. Poľnotím vzniká v dostatočnom predstihu pred voľbami, pretože poľnohospodári vedia, že zasiať musíš na jar, ak chceš na jeseň žať. Máme čas na prípravu kvalitného programu. Na prípravu “Alternatívy po nich” v pôdohospodárstve a rozvoja vidieka,“ pomenoval hlavnú úlohu poľnotímu poslanec Hlina.

Strana SaS bude postupne predstavovať členov poľnotímu, ktorú povedie nový tímlíder Alojz Hlina. „Chceme vytvoriť také návrhy, ktoré jasne ukáže, že máme alternatívu pre túto vládu. Riadenie rezortov, pod ktoré spadá potravinárska a poľnohospodárska výroba nemôžeme nechať na nejakých náhodných ministrov, ktorí nemajú o problémoch sektora ani páru. Po tejto vláde musí prísť niekto pripravený,“ uzavrel Alojz Hlina.