Bývalý šéf Štátnych lesov TANAP-u zastrelil rodine s dieťaťom psa v ich tesnej blízkosti

Bývalý šéf Štátnych lesov TANAP-u zastrelil rodine s dieťaťom psa v ich tesnej blízkosti Foto: Facebook Marian Astary

Peter Liška, nedávno ocenený bývalý riaditeľ ŠL TANAP údajne zastrelil psa rodine Mariána Aštaryho. Pes mal obojok a nachádzal sa 15 metrov od rodiny. Liška ho zastrelil v tesnej blízkosti 9-ročného dieťaťa so ženou.

 Marián Aštary zverejnil na sociálnej sieti Facebook status, kde sa podelil o svoj zážitok z víkendu: “Niekedy máš pocit, že už ťa len tak nič nerozhádže. Tak dnes dopoludnia mňa rozhodil poľovník. Zastrelil nám Dina na cyklochodníku medzi Mlynicou a Novou Lesnou. Zarážajúce bolo, že aj privolaní policajti upozorňovali a dohovárali nám a nie strelcovi. Prečo strieľal, keď cca 15m stála žena s 9r. dcérou! Takže Petrovi Liškovi a jemu podobným “poľovníkom” chcem odkázať, že neprestaneme chodiť do lesa a nebudeme tolerovať vaše večné zastrašovanie!!!” V komentároch pod príspevkom Marián Aštary napísal, že Peter Liška ho pravidelne upozorňoval, že tam nemá čo robiť a takto to skončilo.

“To, čo spravil pán Peter Liška je absolútne neakceptovateľné a za svoje správanie by mal niesť dôsledky! Prešetrený by mal byť aj postup polície v tomto prípade. Vyjadrujeme maximálnu podporu rodine Mariána Aštaryho a sme pripravení v tomto prípade poskytnúť aj potrebnú pomoc. Zároveň upozorňujeme vedenie Ministerstva životného prostredia a predovšetkým poslanca Rudolfa Huliaka, že svojimi agresívnymi vyjadreniami priamo normalizujú násilie a podporujú podobné hulvátske správanie, ktoré bohužiaľ zo strany poľovníkov vôbec nie je výnimočné. Apelujeme na nich, aby okamžite prestali so šírením nenávisti a podnikli účinné opatrenia na zamedzenie takýchto situácií v budúcnosti. Pevne veríme, že nikto z nich si neželá život v spoločnosti, kde sa každý každého bojí a problémy sa riešia so zbraňou v ruke,” hovorí Ondrej Kameniar z Iniciatívy My sme les.