Prichádza predĺžená ruka Paškovej chobotnice z „overenej“ rodiny

Prichádza predĺžená ruka Paškovej chobotnice z „overenej“ rodiny Ilustr. foto: Omediach.com

Strana Hlas zverejnila meno na post nového ministra zdravotníctva, ktorým má byť Kamil Šaško. Ide o stranícky káder z „overenej“ rodiny.

„Kamil Šaško sa v zdravotníctve vôbec nevyzná, ale jeho svokrovci v zdravotníctve podnikajú dlhé roky a sú známi ako stará známa košická smerácka chobotnica. Tu opäť vidíme, že súčasnej vládnej garnitúre pri zdravotníctve nejde o nič iné iba o to, aby nasýtili biznis chápadlá svojich priateľov príbuzných, známych a, samozrejme, dali nažrať aj finančným skupinám,“ hovorí člen výboru pre zdravotníctvo a exminister zdravotníctva Marek Krajči.

Svokra budúceho ministra Monika Pažinková sa za prvej Ficovej vlády stala riaditeľkou štátnej Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove. Jeho svokor Peter Pažinka bol spolu s Norbertom Bödörom spoločníkom vo firme, ktorá v konkurze kúpila prešovskú polikliniku a kde sa stala jeho manželka Monika Pažinková po odchode z nemocnice riaditeľkou. P. Pažinka počas druhej Ficovej vlády predal polikliniku Pente. Svokra Kamila Šaška sa za druhej Ficovej vlády dokonca stala šéfkou Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Počas jej pôsobenia tento úrad preveroval zmluvy medzi štátnou zdravotnou poisťovňou ovládanou Marcelom Foraiom (nominant Smeru) a Foraiovou tetou - Ankou Sučkovou za 14 miliónov EUR v kauze „ teta Anka“. Svokor budúceho ministra podnikal aj so synom tety „Anky“ - M. Sučkom a ich firmu zastupovala manželka budúceho ministra Mariana Pažinková, teraz už Šaková, ktorá pracuje na ministerstve Richarda Rašiho.

Tieto prepojenia a rodinkárstvo dávajú jasné indície o tom, že zdravotníctvo pod vedením Kamila Šaška bude rovnako trpieť, ako za vedenia Z. Dolinkovej.