Koalícia pripravuje klamlivé a hanebné zneužite atentátu. Poslúži im aj SIS

Koalícia pripravuje klamlivé a hanebné zneužite atentátu. Poslúži im aj SIS Ilustr. foto: ÚV SR

Podpredsedníčka strany Sloboda a Solidarita (SaS) Mária Kolíková iniciuje zvolanie mimoriadneho rokovania výboru na kontrolu SIS k údajnej správe SIS ohľadom prešetrenia atentátu na premiéra R. Fica. Predseda SaS zároveň varuje pred hanebným zneužitím atentátu v neprospech lídrov opozície.

„Spolu s kolegom z opozície F. Majerským som podala žiadosť o zvolanie mimoriadneho zasadnutia výboru na kontrolu SIS. Dôvodom sú medializované informácie o údajnej správe SIS k prešetreniu udalosti atentátu na predsedu vlády Roberta Fica. Je však rovnako dôležité vedieť, aké je zadanie pre SIS a kto toto zadanie dal. Súčasne som požiadala o sprístupnenie danej správy pre členov výboru. Ak daná správa existuje, v takom prípade sa jej obsahom určite musíme zaoberať,“ uviedla Kolíková.

„Nie je pravdou to, čo tvrdí premiér R. Fico, že by si opozícia mala vyžiadať takýto dokument od Slovenskej informačnej služby. Žiadne takéto uznesenie kontrolného výboru neexistuje,“ dodala podpredsedníčka SaS M. Kolíková.

Podľa predsedu SaS Branislava Gröhlinga robí vládna koalícia všetko pre to, aby zneužila atentát na Roberta Fica v neprospech opozície. „Od dňa atentátu sme svedkami očierňovania opozície, hrubých klamstiev a snahy o vykonštruované prepojenia útočníka s opozičnými stranami. Aj preto koalícia nechcela, aby prišlo k vytvoreniu medzinárodnej vyšetrovacej komisie, v ktorej by bola zastúpená aj opozícia, ako SaS navrhovala už v máji. Momentálne totiž Fico, Eštok a Danko pripravujú klamlivý a hanebný útok na lídrov opozície. K tomu im má poslúžiť aj zneužitie SIS cez Pavla Gašpara, syna podpredsedu parlamentu za Smer Tibora Gašpara,“ uzavrel predseda SaS Branislav Gröhling.