Sluhovia mafie zmarili projekt štátnej nemocnice a to vyhovuje Pente

Zástupcovia strán Smer a Hlas nikdy nechceli, aby v Bratislave vyrástla nová špičková Univerzitná nemocnica. Vždy robili všetko pre to, aby štát v Bratislave nekonkuroval Pente v ich zdravotníckom biznise.

Najprv hovorili o PPP projekte nemocnice na Patrónke. Potom, v roku 2017 schválili uznesenie, že nová nemocnica bude na Rázsochách. Projektanta začali súťažiť až na sklonku svojho volebného obdobia. Keď to už tento rok vyzeralo, že sa nová univerzitná nemocnica začne súťažiť a stavať - pretože projekt bol pred dokončením, ministerka Dolinková zasiahla a projekt v rozpore s uznesením vlády „zarezala“. Následne si dala odobriť, že namiesto špičkovej nemocnice s vedeckými a univerzitnými pracoviskami či campusom štát urobí len prístavbu k nemocnici v Ružinove.

My sme upozorňovali na to, že je to nezmysel - štát nemá pozemky, stojí tam mestský zimný štadión, nie je hotová dopravná štúdia. Ministerka Dolinková dala zákazku firme, ktorej konateľ sa spomína v Gorile, aby pripravila podklady pre štúdiu uskutočniteľnosti.

Dnes minister Drucker vyšiel s pravdou von – aj podľa neho prístavba v Ružinove nebude.

„Zástupcovia strán Smer a Hlas potrebujú, aby štátne zdravotníctvo v Bratislave kolabovalo, aby Pente tak zabezpečili lukratívny biznis. V tomto nastavení pokračovala svojimi krokmi aj ministerka Dolinková. Tejto vláde nikdy nemôžeme zabudnúť zmarenie výstavby špičkovej štátnej univerzitnej nemocnice, čím pracuje pre Pentu a naháňa jej tak lukratívne kšefty v zdravotníctve. Toto je Smer a Hlas - robia všetko, aby štát nekonkuroval Pente. Je to trestuhodné,“ povedal exminister zdravotníctva Marek Krajčí.

Mali sme nádej, že v Bratislave koncová štátna nemocnica bude. Nemocnica na Rázsochách bola rozpracovaná a projekt a jej následnú výstavbu bolo treba dotiahnuť do úspešného konca. Táto vláda sa rozhodla, že tento projekt zmarí a presmerovala pozornosť na prístavbu nemocnice v Ružinove. Napriek omnoho väčším prekážkam tu stále bola nádej na špičkovú štátnu nemocnicu v Bratislave. Dnes však vyjadrenia ministrov hovoria o tom, že vláda rezignovala v snahe postaviť spomínanú nemocnicu. Tento stav vyhovuje podnikateľom v zdravotníctve, predovšetkým Pente.

„Príbeh biznisu v zdravotníctve začal v roku 2006 na Vazovovej ulici. Majiteľ Penty sa tam stretol s Ficom a dohodli sa na biznise na úkor chorých ľudí. Jaroslav Haščák s požehnaním smeráka Pašku, ktorého mu odporučil Fico vytuneloval 440 miliónov zo zdravotníctva a v tomto biznise pokračuje. Teraz už má zabezpečenú beztrestnosť, lebo je znova Fico pri moci. Haščák po voľbách v roku 2020 bol vo väzení. Pred voľbami cez svoje médiá spravil všetko pre to, aby Smer a Hlas vyhrali voľby. Cez Plus 1 deň špeciál robil bezplatnú propagandu pre Pellegriniho, Dolinkovú, Šutaja Eštoka a ďalších po celom Slovensku. Po voľbách dal Pellegrini post ministra zdravotníctva Haščákovi. Dolinková potom slúžila jemu a všetkým pijaviciam nasatým na zdravotníctvo na úkor chorých ľudí a odvďačila sa aj tým, že znemožnila výstavbu štátnej koncovej nemocnice v Bratislave. Fico s Pellegrinim sa nechali upísať Haščákovi a ten parazituje na slovenskom zdravotníctve,“ popísal stručne príbeh biznisu Penty v zdravotníctve líder hnutia SLOVENSKO Igor Matovič a dodal: „Vyzývam aj voličov vládnej koalície, aby sa zobudili, lebo volili možno dobromyseľne politikov, od ktorých očakávali aj pomoc zdravotníctvu, ale zvolili si sluhov mafie, ktorí podlo okrádajú chorých ľudí.“