Výzva k ľudskosti odsudzuje Ficove vyjadrenia v O 5 minút 12 o kšeftovaní

Výzva k ľudskosti odsudzuje Ficove vyjadrenia v O 5 minút 12 o kšeftovaní Reprofoto: RTVS

Občianska iniciatíva Výzva k ľudskosti reaguje na vyjadrenia premiéra Roberta Fica v relácii O 5 minút 12 na RTVS.

Premiér zmenil názor na integráciu utečencov v Nitrianskom kraji. Nechá si ich štát v zariadeniach ministerstva vnútra. "„Nebudem podporovať kšeftovanie tých, ktorí si mysleli, že prenajmú objekt pre migrantov a za to budú tri roky dostávať peniaze. To je dobrovoľnosť?"," povedal Fico.

Výzva k ľudskosti reaguje týmto vyhlásením:

"Premiér Robert Fico dnes v relácii O 5 minút 12 nepriamo naznačil, že dobrovoľníci, ktorí ponúkli pomoc asýrskym kresťanom, to robia s vidinou zárobku.

Odporúčame aj: Fico moderátorovi: Všetci do nás pindáte a picháte

Sme presvedčení, že sa mýli - dobrovoľníctvo je zo svojej podstaty činnosťou, ktorá nehľadí na peniaze, ale na pomoc ľuďom. Slovensko a jeho vláda dlhodobo robí všetko preto, aby pomáhať nemusela, preto sú to práve dobrovoľníci, ich vlastný čas a zdroje, ktoré tvoria kostru našej pomoci doma aj v zahraničí.

Vláda aj napriek sľubom nie je schopná dotiahnuť program pomoci do konca a takouto argumentáciou len zakrýva svoj vlastný nedostatok odvahy. Označiť za špekulantov ľudí, ktorí na úkor svojho pohodlia suplujú štát, je nehodné predsedu vlády.

Naopak, dobrovoľníci sú to najlepšie, čo doma máme."