Udeľovanie cien MTV prinieslo prekvapenie

Udeľovanie cien MTV prinieslo prekvapenie Foto: MTV

Pri hudobných cenách MTV pohorela Beyoncé, Bieber má tri ocenenia.

 

 

Udeľovanie európskych hudobných cien MTV prinieslo v nedeľu večer prekvapenie: pohorela favorizovaná americká speváčka Beyoncé, ktorá nepremenila ani jednu z piatich nominácií. Kanadský spevák Justin Bieber získal pri takisto piatich nomináciách tri ceny, vrátane tej pod názvom Biggest Fans, určujúcej množstvo fanúšikov.

Do popredia sa tiež s dvoma oceneniami predrali interpreti ako kanadský spevák Shawn Mendes, americké duo Twenty One Pilots a holandský DJ Martin Garrix, informovala agentúra DPA. Dve ceny má aj Američanka Lady Gaga.

Ocenenie "globálne ikony" hudobného neba prevzala punk rocková kapela Green Day, ktorá gala večer uzavrela svojím vystúpením. Americké trio sa celkom trikrát stalo v rámci MTV EMA skupinou roka. Jej členovia si dovolili aj politickú bodku komentovaním záveru "strašnej" kampane pred prezidentskou voľbou v Spojených štátoch, ktorej "unikli". Podľa speváka skupiny Billieho Joea Armstronga Američania práve prechádzajú "veľkým kolektívnym infarktom". Kapela sa netají odporom k republikánskemu kandidátovi Donaldovi Trumpovi.

Na šou vystúpili tiež okrem iného aj Bruno Mars, Kings of Leon, OneRepublic a Zara Larsson.

Udeľovanie cien sa odohráva každý rok v inom európskej meste a víťaza vyberajú fanúšikovia z celého kontinentu.