Televízia vyhodila komentátora za údajnú rasistickú poznámku o tenistke

Televízia vyhodila komentátora za údajnú rasistickú poznámku o tenistke Reprofoto: youtube Los Capitanes HD

Komentátor sa bráni a televíziu žaluje.

 

 

Tenisový komentátor Doug Adler zažaloval televíznu stanicu ESPN za to, že ho stiahla z vysielania počas januárového Australian Open kvôli údajnej rasistickej poznámke na adresu Venus Williamsovej. Na sociálnych sieťach sa rozšírila teória, že Adler Američanku tmavej pleti prirovnal ku "gorile", on sám tvrdí, že hovoril o jej štýle tenisu Ako o "Guerilla".

Komentátorov právnik David Ring uviedol, že poznámka neprikladal nikto význam, kým sa neobjavila na sociálnych sieťach. "Zrazu niekto na Twitteri napíše, že nazval Venus gorilou. A ESPN ho druhý deň vyhodí za to, čo nikdy nepovedal. Doug Adler Prišiel o kariéru a povesť. Kvôli tomu, že ho ESPN vyhodila, je z neho človek prepustený za rasistické poznámky. K tomu však nikdy nedošlo," povedal právnik.

Adler sa bezprostredne po vysielaní ospravedlnil za nesprávnu voľbu slov, trvá však na tom, že nepoužil slovo "gorila", ale "guerilla", ktorá sa aj v angličtine vyslovujte veľmi podobné. V žalobe na ESPN argumentuje tím, že pojem guerillový tenis sa pomerne bežne používa na odpis istej formy agresívneho štýlu hry.

Kvôli rasistickej poznámke, nie však vo vysielaní ale na Facebooku, musela v minulosti skončiť aj športová moderátorka RTVS Kristína Kormúthová.