Rozhlas chystá ku koncesionárskym poplatkom mimoriadnu reláciu

Rozhlas chystá ku koncesionárskym poplatkom mimoriadnu reláciu Foto: MK

V pondelok 18. marca bude na Rádiu Regina mimoriadna beseda ku koncesionárskym poplatkom (úhradám za služby verejnosti poskytované RTVS).

 

 

V čase od 11.05 do 12.00 sa kvôli mimoriadnej besede spoja všetky tri regionálne štúdiá.

Podľa zákona mali ľudia, ktorí majú úľavu na platbe poplatkov, povinnosť doložiť potrebné doklady pôvodne do konca marca. Žiadať úľavu môžu nie len dôchodcovia, zdravotne postihnutí občania, ale aj ľudia, ktorí majú viaceré odberné miesta elektriny, ale aj ľudia žijúci v hmotnej núdzi. Ukázalo sa, že RTVS nápor žiadateľov o informácie nestíha. Šéf RTVS sa rozhodol termín na doloženie dokladov predĺžiť z 31. marca na koniec júna.

Prečítajte aj: Mika predĺžil termín na predkladanie dokladov k úľavám na koncesiách

Aj preto RTVS pripravuje mimoriadnu reláciu. V relácii odznejú informácie napríklad o tom, prečo je potrebné dopĺňať doklady, aké doklady treba predložiť, aby mal platiteľ úhrady uznanú zľavu, alebo aby nemusel platiť nič. Akým spôsobom je možné doklady predložiť a či stačia (neoverené) kópie alebo scan materiálov a ďalšie informácie.

Prečítajte aj: Koncesionárske poplatky si môžu niektorí znížiť

Do relácie môžu vstúpiť poslucháči zaslaním mailu na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., pravdepodobne budú môcť aj zatelefonovať.

V relácii bude na otázky poslucháčov odpovedať vedúci odboru výberu úhrad RTVS Vladimír Šujan a možno aj ďalší hostia z RTVS. Moderátorom bude Ľuboš Kasala.