Vo štvrtok štartuje nová TV Severka

Vo štvrtok štartuje nová TV Severka

Regionálna televízia so sídlom v Žiline je už od utorka v éteri s testovacím vysielaním.

 


Ostrý štart novej televízie je naplánovaný na štvrtok večer. „TV Severka, to sú informácie z vášho mesta. Nalaďte sa na TV Severka, jedinú naozaj žilinskú televíziu. Nalaďte sa na to, čo nás spája," uvádza televízia v upútavke.

 

TV Severka bude prinášať regionálny obsah, spravodajstvo a publicistiku. Bude monitorovať dianie v okresoch Žilina, Bytča a Kysucké Nové Mesto, povedal pre Omédiách.com Boris Rizman, ktorý zastupuje televíziu.

Pokrytie

Televízia spúšťa vysielanie mesiac po tom, ako od Rady pre vysielanie a retransmisiu získala licenciu na digitálne televízne vysielanie.

Licenciu vlastní spoločnosť Slov Media Group, ktorá o sebe píše, že je „agentúra zameraná na full servis s ťažiskom práce v oblasti komunikácie s celoplošnými, regionálnymi a lokálnymi televíziami." Konateľom spoločnosti je Boris Rizman.
Slov Media Group spolupracuje s regionálnymi a lokálnymi televíziami. Partnermi spoločnosti sú viaceré regionálne televízie - napríklad TV Bratislava, TV Trenčín, TV Oravia, ale aj televízia zahraničných Slovákov TV Petrovec.