Kde a ako naladíte TV WAU, ktorá už vysiela

Kde a ako naladíte TV WAU, ktorá už vysiela

U koho si budete môcť naladiť novú televíziu WAU.

 

 

Nová TV WAU s podtitulom "po čom ženy túžia" štartuje 15. apríla ráno o 6 hodine. Televíziu naladia diváci cez pozemné vysielače DVB-T, ale aj cez väčšinu káblových a satelitných operátorov, čím sa veľmi rýchlo dorovná pokrytiu TV JOJ a PLUS, sľubuje vysielateľ. Pokrytie pri štarte vysielania bude predstavovať 75% celkového počtu domácností. "Aktuálne je dostupná v DVB-T - v prvom multiplexe, kde už je promo vysielanie. Postupne bude dostupná u väčšiny káblových operátorov. Dostupná je už aj naj satelite (Skylink)," povedal pre Omédiách.com hovorca JOJ Jozef Gogola. Vysielanie odštartuje už v pondelok ráno záznamom z MISS Slovensko.

Satelitní operátori (Skylink, CS Link):
Program WAU sa stane súčasťou ponuky balíčka Digital a bude prístupný na všetkých typoch kariet Skylink Irdeto a Irdeto/ICE (tj. na kartách s jedenásťmiestnym sériovým číslom). Ak ste zákazníci satelitného operátora Skylink, WAU môžete naladiť voľbou automatického ladenia, alebo manuálneho, zadaním nasledovných parametrov.

Informácie potrebné k naladeniu programu Wau: Satelit Astra 23,5°E, Kmitočet 12 168 MHz, Polarizácia Vertikálna, FEC 3/4, Symbolová rýchlosť 27 500 kS/s

Individuálny príjem DVB-T:
Ak sledujete TV vysielanie na TV prijímači s DVB-T tunerom, prípadne pomocou DVB-T set top boxu, stačí ak si v jeho ponuke nastavení zvolíte možnosť automatického ladenia a po úspešnom dokončení vyhľadávania služieb by sa mala TV WAU objaviť v ponuke TV staníc. Pri manuálnom ladení treba zadať parametre podľa lokality príjmu.

Kábloví a IPTV operátori:
Ak sledujete TV vysielanie pomocou príjmu signálu od káblového alebo IPTV operátora, tak by sa v najbližšom čase mala nová televízia WAU automaticky objaviť v ponuke televíznych programov na vašom prijímači, ak by sa tak nestalo, tak kontaktujte vášho káblového operátora.

Magio SAT: „V uplynulých dňoch sme v programovej ponuke presunuli kanál ČT24 na pozíciu č. 33. Na uvoľnenej pozícii č. 7 sa v súčasnosti zákazníkom zobrazuje oznam, ktorý informuje o plánovaných zmenách a zaradení TV Wau. TV Wau bude zaradená do základnej ponuky Magio TV, podobne aj ČT24 naďalej zostava v základnom balíčku Štart," povedal pre Omédiách.com Tomáš Palovský z Telekomu.

Orange: „Zákazníci FiberTV ju nájdu na kanálovej pozícii číslo 9. WAU bude pre zákazníkov FiberTV dostupná v základnom balíku bez zmeny mesačného poplatku a bude pre ňu k dispozícii nahrávanie aj TV archív," povedala pre Omédiách.com Ivica Hricová z Orange.

UPC: TV WAU sa v ponuke digitálnej káblovej televízie UPC DIGITAL stane súčasťou základného balíčka Digital ENTRY, a tým automaticky aj Digital BASIC a Digital Exclusive. 

Satro: Zaradí program v najbližšom čase. "Zaradenie programu Wau momentálne riešia naši technici," povedal pre Omédiách.com marketingový manažér Satro Marek Michalík.

Antik: Je dostupný v základnom balíku.

Slovanet: Bude zaradený do základnéo balíka.

Swan, Martico a DSI Data sa podľa Žive.sk chystajú zaradiť do ponuky, niektorí aj v HD.

Pridanie Wau do ponuky zatiaľ vylúčil freeSAT. „Neplánujeme tento program v najbližšej dobe pridať," informoval riaditeľ marketingu a predaja freeSatu pre Českú a Slovenskú republiku Jiří Kraval.

Neprehliadnite: Podrobný program a popis relácií TV WAU

Televízia WAU bude zahrnutá do peoplemetrového výskumu sledovanosti v paneli PMT. Dáta budú prístupné od 1. 5. 2013.

Nová televízia zo skupiny JOJ MEDIA HOUSE bude konkurenciou hlavne pre Markizácku TV Doma. „Chceli sme sa výrazne odlíšiť od konkurencie, ktorá na svojej ženskej stanici oslovuje skôr starších divákov. Našou prioritou sú atraktívnejšie mladé ženy," povedal generálny riaditeľ TV JOJ František Borovský.