Na reportérku Markízy v noci strieľali

Na reportérku Markízy v noci strieľali Foto: FB Kristína Kövešová

 „Práve po nás strieľali, pravdepodobne zo vzduchovky, no guľky som počula letieť tesne pri hlave," napísala na Facebooku redaktorka Kristína Kövešová, ktorá pripravovala pokračovanie reportáže o o nelegálnych psích zápasoch.

 „Len som sa pýtala, čo je pravda na psích zápasoch - na mieste, kde sme našli viacero psov ... samozrejme sme kontaktovali políciu. Vždy sa budem snažiť pomáhať a zistiť pravdu a takéto zastrašovanie nepomôže," píše Kövešová.

Redaktorka Kristína Kövešová priniesla viacero reportáží o záhadnom miznutí psov, ktoré končia na nelegálnych psích zápasoch. „V dedinách, kde sa údajne konajú, vraj o tom vedia a boja sa o tom hovoriť. Podľa našich informácií sa dlhé roky konajú aj u nás, pričom ide o rozsiahly čierny biznis," informovala v jeden z reportáži, pričom priniesla svedectvá viacerých ľudí, ktorí sa sťažovali na miznutie psov a reportáž aj o mužovi, u ktorého niektoré psy skončili. Po osude svojho psa pátrala napríklad aj pani Gréta. „"Po nejakých 10 až 15 minútach prišli dve tmavé autá s chlapmi čo vyzerali, doslova, ako ganstri. Vybehli z auta, začali po mne kričať, či si chcem narobiť problémy a Sultána museli uspať. Nemám vraj robiť problémy, pretože môžem zle dopadnúť. Pýtali sa ma aj to, či sa nebojím, že sa niečo stane mojim deťom," citovala Markíza majiteľku psa.

Nie je to prvý útok na Kövešovú. V lete, keď pripravovala reportáž o zlodejskom gangu, tak jej okolo hlavy preletela dlažobná kocka.

„Kristína pokračuje v pátraní, hľadaní zodpovedných osôb. Reportáž nakrúcala aj v utorok večer. To ale nečakala, že po nej a aj našom kameramanovi bude niekto strieľať," píše televízia.

Kövešová nedávno poukázala na praktiky zlodejského gangu v uliciach Bratislavy, ale aj na podvodníkov okrádajúcich ľudí na diaľniciach.