Do Markízy nastúpil Ivan Mego

Do Markízy nastúpil Ivan Mego Foto: FB I. Mego

Bývalý redaktor Plus 7 dní Ivan Mego, ktorý v minulosti písal o kauze talianskej mafie a musel nečakane skončiť v týždenníku Plus 7 dní, nastúpil do televízie Markíza.


V pondelok večer spolu s redaktorkou Zuzanou Ondruškovou pripravil pre Televízne noviny Markízy reportáž o vydieraní a kauze spojenej s štátnou tajomníčkou Monikou Jankovskou.

V televízii Markíza sa bude bývalý redaktor Plus 7 dní Ivan Mego venovať hlavne investigatíve a publicistike v relácii Reflex, zároveň bude spolupracovať aj so spravodajstvom. "Ďakujem riaditeľovi Centra spravodajstva a publicistiky televízie Markíza Henrichovi Krejčovi za prejavenú dôveru. Urobím všetko, aby som bol pre televíziu prínosom. Chcem pokračovať v svojej práci a byť súčasťou boja proti zločincom a mafii na Slovensku," povedal Mego pre Omédiách.com.

Mego v minulosti pracoval aj v televízii TA3 a televízii JOJ, posledných 10 rokov písal pre týždenník Plus 7 dní. Venoval témam spojeným s políciou, podsvetím, súdnictvom, investigatívou. Vo februári musel z týždenníka nečakane odísť po článku s názvom "ODHALENIE: V pozadí škandálom opradeného domu, ktorý ministerstvo vnútra vymenilo za policajné byty, je mafia" a článku "Nebezpečné známosti", o tom, že „šéf inšpekcie ministerstva vnútra Milan Lučanský má blízko k osobám s pohnutou minulosťou."

Krátko na to v diskusii na TA3 povedal, že téme talianskej odnože mafie Ndranghety, ktorej sa niekoľko mesiacov venoval zavraždený novinár Ján Kuciak, sa venoval aj on, no článok o tom v týždenníku Plus 7 dní nevyšiel, lebo mu tému „zhora“ vo vydavateľstve stopli. Preto ju posunul „tam kde by vyjsť mohla.“