V Plus 7 dní nečakane skončil dlhoročný redaktor Mego

V Plus 7 dní nečakane skončil dlhoročný redaktor Mego Foto: Plus 7 dní

 Ivan Mego pracoval pre Plus 7 dní približne 10 rokov a písal hlavne o témach spojených s kriminalitou, políciou, podsvetím.

 Podľa informácií Omédiách.com dnes vydavateľstvo Plus 7 dní ukončilo spoluprácu s dlhoročným redaktorom Ivanom Megom.

Náhle ukončenie spolupráci prišlo po zverejnení dvoch článkov. Autorom prvého je Mego, pri druhom údajne radil mladšiemu kolegovi.

V článku ODHALENIE: V pozadí škandálom opradeného domu, ktorý ministerstvo vnútra vymenilo za policajné byty, je mafia Mego píše o tom, ako sa dom, ktorý pôvodne získala podvodom bytová mafia, „stal medzičasom predmetom škandalizovaného prevodu z okresného úradu na ministerstvo vnútra, a to ho potom vymieňalo za byty pre policajtov. Dnes dom na smrť upitého matematika vlastní firma, ktorej majiteľkou je manželka starostu Vrakune. Tiež kandidovala za poslankyňu tejto miestnej časti za koalíciu vedenú stranou Smer, je to dcéra známeho policajného vyšetrovateľa profesora Jaroslava Ivora Zuzana Kurucová. Práve nehnuteľnosť pána Huťu na Rajskej ulici vraj s Kurucovej firmou vymenili za veľmi nevýhodných podmienok, ministerstvo vnútra to však popieralo," píše Mego.

Rozruch spôsobil aj druhý článok: Nebezpečné známosti, ktorý napísal nový redaktor Pavel Knapko. Článok je o tom, že „šéf inšpekcie ministerstva vnútra Milan Lučanský má blízko k osobám s pohnutou minulosťou." Pri písaní článku sa redaktor radil so svojim starším kolegom Megom.

"Podľa našich zistení špekulant a v minulosti stíhaný biznismen Chynoradský dovolenkoval a pravidelne sa stretával aj s elitným policajtom, jedným z najvplyvnejších ľudí v rezorte vnútra Milanom Lučanským... Generálny riaditeľ sekcie kontroly a inšpekčnej kontroly ministerstva vnútra sa vyskytol v blízkosti ľudí s kriminálnou minulosťou niekoľkokrát. Priateľská rybačka so špekulantom, luxusná večera s podvodníkom v exotickej floridskej reštaurácii, posedenie pri pohári červeného po boku muža stíhaného za drogy a napojenie na jedného z najsilnejších koaličných politikov," píše sa v článku.

Autor článku spomína aj prokurátora Šufliarskeho: "V roku 2011 strávil Lučanský dovolenku v Chorvátsku s priateľmi, medzi ktorými bol prokurátor Peter Šufliarsky i jeho bývalý kolega Jozef Mičieta. Medzi výletníkmi sa objavil aj Jaroslav Matejovský, v minulosti odsúdený vo Švajčiarsku za prevážanie drog. Terajší námestník generálneho prokurátora v tom čase tvrdil, že ide len o ich „šoféra"."

Reprofoto FB M. Poliačik

 

Zvyčajne pri podobných odhaleniach týždenník takúto tému avizuje, čo sa v tomto prípade nestalo. Článok vyšiel zatiaľ len v printe. Na web ho redakcia nedala.

Šéfredaktorovi Plus 7 dní Ivanovi Čeredejevovi sme poslali tieto otázky: Prečo Ivan Mego končí v Plus 7 dni? Či to súvisí s textom, ktorý písal, a kto mal výhrady k jeho textu? Čeredejev neodpovedal.

Na naše otázky reagoval Michal Teplica riaditeľ vydavateľstva Penty spoločnosti News and Media Holding: „Spolupráca s Ivanom Megom bola ukončená obojstrannou dohodou. Dôvody nebudeme v záujme oboch strán špecifikovať. Kategoricky odmietame spájanie ukončenia spolupráce s autorskou činnosťou Ivana Mega pre týždenník Plus 7 dni. V prípade vzájomnej dohody, zvažujeme spoluprácu na externej úrovní."

Ivan Mego sa odmietol vyjadriť.