Do vedenia spravodajstva RTVS prichádza ďalší bývalý hovorca ministerstva Smeru

Do vedenia spravodajstva RTVS prichádza ďalší bývalý hovorca ministerstva Smeru Foto: Omédiách.com

Na to, ako bude vyzerať spravodajstvo RTVS bude dohliadať ďalší bývalý hovorca zo Smeráckeho ministerstva.

 

Novým editorom spravodajstva bude bývalý hovorca ministra Ľubomíra Vážneho (Smer-SD) na ministerstve hospodárstva Marián Jánošík. Informáciu o novom editorovi priniesli na facebooku Spravodajské odbory RTVS.

Marián Jánošík bol redaktorom Slovenského rozhlasu, ale pred mnohými rokmi.

Posledné roky pracoval ako hovorca Štatistického úradu. "RTVS v roku 2015 ako prvá upozornila na podozrivú zákazku OPISu na úrade. Poukázali sme vtedy na to, že Štatistický úrad bude musieť únii vrátiť z 22 miliónového projektu elektronizácie 4 milióny eur pre vlastné pochybenia. Viacerí z nás v redakcii Správ RTVS o nej vtedy priamo informovali. Marián Jánošík ju vtedy ako hovorca aktívne obhajoval," píšu na facebooku Spravodajské odbory RTVS.

Podobnú minulosť - prácu na tlačovom oddelení ministerstiev - majú aj šéfovia spravodajstva, ktorí prišli do RTVS za Rezníka: šéfka rozhlasového spravodajstva Petra Stano Maťašovská, riaditeľ Sekcie spravodajstva a publicistiky Vahram CHuguryan, či jeho predchodca Juraj Rybanský.

Pred Štatistickým úradom robil Jánošík hovorcu aj Ľubomírovi Vážnemu na ministerstve hospodárstva, či v štátnej agentúre SARIO.

"Ide tak o ďalšieho človeka s konfliktom záujmov v spravodajstve RTVS. Tentokrát však s úplne bezprostredným dosahom na obsah," píšu odbory.

Ďalší editor, ktorý prišiel na začiatku mája je Igor Zemanovič.

Podrobnosti: Do RTVS sa vrátil niekdajší šéf spravodajstva, ktorého moderátori O 5 minút 12 obvinili z politického tlaku

V minulosti mal spor s moderátormi relácie o 5 minút 12. Beata Oravcová a Michal Dyttert na protest odišli zo Slovenskej televízie, po tom, čo sa im snažil pretlačiť do relácie Pavla Ruska.