Údajný vrah bulharskej novinárky tvrdí, že ju nechcel zabiť

Údajný vrah bulharskej novinárky tvrdí, že ju nechcel zabiť Foto: Facebook VM

Dvadsaťjedenročný muž podozrivý z vraždy bulharskej novinárky Viktorie Marinovovej dnes vyhlásil, že je vinný a že nemôže uveriť tomu, že to urobil. Informujú o tom bulharské médiá.

 

"Je mi to veľmi ľúto. Som vinný," povedal Severin Krasimirov roztraseným hlasom reportérom pred konaním súdu. Na otázku, aký si zaslúži trest, odpovedal, že "taký, aký mi dajú". Krasimirov je obvinený zo znásilnenia a z mimoriadne krutej vraždy.

Súd v meste Ruse dnes obvinenému predĺžil väzbu, pretože by sa vraj mohol pred spravodlivosťou skrývať alebo spáchať iný trestný čin. Mladíkov advokát žiadal, aby konanie bolo neverejné, čomu súd nevyhovel. Krasimirov nemusel odpovedať, či sa cíti vinný či nevinný.

Krasimirov vypovedal, že keď sa 6. októbra pustil do hádky s mladou ženou, bol pod vplyvom alkoholu a drog. Priznal, že ju udrel do tváre a hodil do krovia. Čo bolo potom, si vraj ale nepamätá. Podľa vyšetrovateľov sa nezmienil o tom, že by Marinovú znásilnil, a tvrdia, že novinárku nepoznal, ani ju nikdy nevidel v televízii. Podľa všetkého nemal komplica.

Telo Marinovovej, ktorá v regionálnej televízii TVN uvádzala investigatívnu reláciu, bolo nájdené 6. októbra v meste Ruse. Podľa vyšetrovateľov ju páchateľ znásilnil, udrel do hlavy a škrtil. Vyšetrovatelia odmietajú, že by brutálna vražda 30-ročnej ženy súvisela s jej prácou. Prípad však vyvolal veľkú pozornosť v Bulharsku i v zahraničí, pretože zomrela novinárka. Ide totiž o tretiu vraždu žurnalistu v niektorej z členských krajín Európskej únie za uplynulých 12 mesiacov - predchádzajúce sa odohrali na Malte a na Slovensk a sú spájané s prácou obetí.

Krasimirova na základe európskeho zatykača zadržala nemecká polícia 9. októbra neďaleko Hamburgu a tento týždeň ho nemecké úrady vydali do Bulharska. Hrozí mu doživotie.