Majiteľ Skylinku kupuje FreeSAT a ďalšie platformy od Liberty Global

Majiteľ Skylinku kupuje FreeSAT a ďalšie platformy od Liberty Global Foto: Skylink

Spoločnosť M7 Group, jeden z popredných poskytovateľov televíznych služieb v Európe, dnes oznámil, že dosiahol dohodu o kúpe satelitných TV platforiem DTH od Liberty Global plc (“Liberty Global”) (NASDAQ: LBTYA, LBTYB and LBTYK), momentálne pôsobiacich na štyroch trhoch vo Východnej Európe.

 

Liberty Global poskytuje DTH služby približne 800 000 zákazníkom v Maďarsku pod značkou UPC Direct, v Českej republike a na Slovensku pod značkou freeSAT a v Rumunsku pod značkou FocusSat.

„Táto akvizícia umožní M7 Group posilniť pozíciu na trhu a po ukončení transakcie zlepšiť hospodárske výsledky približne o 30 percent,“ píše spoločnosť v tlačovej správe.

“Toto je pre nás veľmi logická akvizícia, ktorá nám umožní konsolidovať aktivity v oblasti satelitnej televízie na českom a slovenskom trhu, a pritom pokračovať v diverzifikácii našich európskych aktivít zahrnutím dvoch nových trhov. Okrem toho budeme môcť na týchto dvoch nových trhoch nasadiť našu hybridnú satelitnú a OTT TV platformu. Na našich existujúcich trhoch používame OTT platformu v približne 15 – 20 percentách prípadov,“ povedal Hans Troelstra, generálny riaditeľ M7 Group.

M7 Group S.A. so sídlom v Luxemburgu je jedným z najväčších európskych prevádzkovateľov satelitných a IP televíznych platforiem. M7 Group má rôzne značky v rôznych krajinách: Canal Digitaal a Online.nl v Holandsku, TV VLAANDEREN vo Flámsku a TéléSAT vo francúzsky hovoriacej časti Belgicka, HD Austria v Rakúsku, Skylink pre český a slovenský trh a Diveo v Nemecku.