Novým šéfom Reportérov je bývalý redaktor JOJ

Novým šéfom Reportérov je bývalý redaktor JOJ Reprofoto RTVS

Generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník dnes podľa informácií Omediach.com redakcii Reportérov predstavil nového šéfa.


Na riadiacu stoličku v najbližších dňoch, od 1. februára, zasadne bývalý redaktor televízie JOJ Richard Bolješik, ktorý v minulosti pracoval v JOJ hlavne v redakcii KRIMI. Okrem investigatívnej relácie Reportérov bude riadiť aj publicistickú reláciu Občan za dverami.

Z TV JOJ odišiel v marci minulého roka. Najprv si založil vlastný web, kde sa špecializoval na krimi témy, ten však fungoval len niekoľko týždňov. Po niekoľkých mesiacoch nastúpil do spravodajstva RTVS. Bolo to v čase, keď veľká časť spravodajstva kritizovala vedenie RTVS za spôsob riadenia a keď z RTVS odchádzali alebo museli odísť kritickí redaktori.

Reprofoto RTVS

Doterajší šéf Reportérov Vincent Štofaník sa rozhodol z vedenia investigatívnej relácie odísť, v RTVS ostáva.

Podrobnosti: Z Reportérov odchádza ich šéf Vincent Štofaník

"Vincent Štofaník bude viesť tím Reportérov do konca januára. Následne bude pokračovať v Sekcii generálneho riaditeľa ako projektový manažér, ktorý bude mať okrem iného na starosti aj kultúrne a promo aktivity RTVS," povedala pre Omediach.com hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

Richard Bolješik začínal v roku 1998 vo VTV, pracoval aj v TV Markíza, TA3, TV BA či TV Karlova Ves. Najdlhšie, jedenásť rokov, bol v TV JOJ.

Odporúčame aj: Nový šéf Reportérov chcel byť novinárom a poslancom zároveň

Aktualizácia o vyjadrenie RTVS: "Richard Bolješik bude od 1. februára tak ako predtým Vincent Štofaník viesť dva tímy, a to investigatívnych Reportérov a občiansku publicistiku Občan za dverami. Richard Bolješik stál pri zrode niekoľkých investigatívnych, spravodajských a publicistických projektoch v televíziách na Slovensku a má tiež niekoľkoročné skúsenosti z produkcie a dramaturgie takýchto programov. Na svojom konte má viacero novinárskych ocenení za spravodajstvo a investigatívu. Posledných 10 rokov pracuje na investigatívnych témach, ktoré boli zdrojom citácií pre mnohé iné médiá."