Rade sa nepáčilo komentovanie redaktora Markízy Štefana Eisele

Rade sa nepáčilo komentovanie redaktora Markízy Štefana Eisele Foto: Markíza

Rada opäť pokutovala JOJ a Markízu za reklamu. Upozornenie na porušenie zákona dostala Markíza za príspevok Krátka pamäť Františka Chmelára.

Sankciu 5 tisíc eur dostala JOJ PLUS za prekročenie povoleného počtu prerušenia programu reklamou v novembri minulého roka pri filme Diamanty sú večné, keď reklamné šoty boli dlhšie ako povolených 12 minút za hodinu.

Pokutu 3 330 eur dostala Markíza za zvýšenú intenzitu reklamy vo februári minulého roka počas programu Harry Potter a väzeň z Azkabanu. Ďalších 3 319 eur dostala Markíza za prekročenie povoleného limitu reklamy pri filme Súmrak nad Sommarholmom, ktorý odvysielala vo februári minulého roka.

Televízii JOJ vymerala rada 700 eur za chýbajúce označenie upútaviek na program Česko Slovensko má talent vekovou kategóriou.

Upozornenie na porušenie zákona dostala Markíza za porušenie ustanovenie o objektívnosti a nestrannosti v príspevku Krátka pamäť Františka Chmelára v programe Športové noviny. Rade sa nepáčilo komentovanie Štefana Eisele. Správne konanie bolo začaté z dôvodu, že "v posudzovaných príspevkoch bolo zaznamenaných viacero vyjadrení redaktora, ktoré mohli mať charakter subjektívnych komentárov k spravodajskej podstate príspevku a teda mohli ovplyvniť celkové vyznenie príspevku," píše sa v podkladoch kancelárie rady k rokovaniu.