Ruská televízia pohrozila zničením strategických cieľov v USA (VIDEO)

Ruská televízia pohrozila zničením strategických cieľov v USA (VIDEO) Reprofoto Rossia 24

Ruská štátna televízia zverejnila zoznam amerických vojenských cieľov, na ktoré budú v prípade jadrového konfliktu mieriť ruské rakety.

 

Mapu s vyznačenými objektmi v noci na dnes na štátnom televíznom kanáli Rossija-1 prezentoval moderátor Dmitrij Kiseljov, jeden z najfanatickejších ruských kritikov USA. Kremeľ reláciu odmietol komentovať s odvolaním na slobodu slova.

Medzi cieľmi ruských zbraní Kiseljov uviedol sídlo ministerstva obrany USA Pentagon, Marylandskú rezidenciu prezidentov Camp David a ďalšie americké objekty strategického významu vrátane dvoch dávno zrušených vojenských základní Jim Creek a Fort Ritchie. V prípade jadrového konfliktu ich podľa ruského moderátora v priebehu piatich minút zničia nové ruské nadzvukové rakety Cirkon, o ktorých vývoji hovoril nedávno prezident Vladimir Putin.

Kiseljov sa v Rusku preslávil ostrým protiamerickým slovníkom, pozdvihnutie pred rokmi vyvolali jeho vyjadrenia o tom, že Moskva by mohla Spojené štáty "zničiť na rádioaktívny prach".

Kremeľský hovorca dnes na jeho vyhlásenie o raketách Cirkon odmietol reagovať. "Nikdy sa nemiešame do redakčnej politiky našich televíznych kanálov, a to ani tých štátnych," vyhlásil hovorca Dmitrij Peskov.

Putin minulý týždeň v prejave k ruským poslancom dopodrobna opísal úspešný vývoj a testy nových zbraní, ako je revolučný podmorský dron Poseidon, ťažké medzikontinentálne rakety Sarmat, laserový zbraňový systém Peresvet alebo hyperzvukovú strelu Kinžal. Raketa Cirkon je podľa Putina schopná zasahovať námorné a pozemné ciele a dosahovať deväťnásobku rýchlosti zvuku.