Prehľad seriálov, ktoré môžete sledovať cez vianočné sviatky (VIDEO)

Prehľad seriálov, ktoré môžete sledovať cez vianočné sviatky (VIDEO) Foto: HBO

Počas vianočných sviatkov sa opäť rozhorí súboj slovenských a českých staníc o televízneho diváka. No čo v prípade, že nemáte chuť na ďalšie diely Sám doma, Mrázika, Pelíšky alebo Perinbabu, ktoré decembrové obrazovky okupujú každý rok?

 

Tá pravá zábava a filmová alebo seriálová pohoda je na internete a streamovacích službách.

Netflix

Na Netflixe môže tých najmenších potešiť animák Klaus. Najpopulárnejšia platforma sa pri tejto rodinnej komédii pochlapila a ponúka ju rovno s českým dabingom. Možno tak na nej otestujete vašu novú smart televíziu alebo notebook hneď na Štedrý deň?

Tipom číslo dva musí byť romantická Láska nebeská (Love Actually) s Hughom Grantom, Emmou Thompson, Kierou Knightley a českými titulkami. 

Potešiť však môže aj moderná Populuška, Polárny Expres, medvedík Paddington alebo čokoľvek iné, čo sa Vianoc vôbec týkať nemusí. S novoročnými predsavzatiami vám môže pomôcť dokument Inside Bill's Brain o zakladateľovi Microsoftu Billovi Gatesovi. 

K tvorbe zo susednej Českej republiky sa však oplatí vrátiť. Cez tohtoročné sviatky totiž na Netflixe nájdete viac lokalizovanej tvorby, než kedykoľvek predtým. Za svoje mesačné predplatné alebo 30-dňovú skúšobnú dobu si s českou audio stopou užijete už viac než 40 filmov a seriálov. 

V piatok 20. decembra navyše odštartovala seriálová podoba obľúbeného Zaklínača (The Witcher). Pre mnohých ide o najväčší hit tohto roka. 

HBO GO

Tu sa o slovo hlási zatiaľ šesťdielna dráma Bez vedomia nakrúcaná v Prahe s Táňou Pauhofovou, Hattie Morahan, Martinom Myšičkom a ďalšími, zasadená do kľúčového roku 1989. 

Debutovala aj akčná komiksovka Watchmen, no na Vianoce by mohla zaujať skôr kompletná zbierka filmov o Harrym Poterovi a Fantastických zveroch, prípadne len tohtoročné kinohity od Marvelu Captain Marvel a Avengers: Endgame


 

Amazon Prime Video

Ponuka Amazonu je už tradične skromnejšia. December však odpálil roadtrip Seamen od tvorcov známej automobilovej šou The Grand Tour a Top Gear. Britská trojka sa navyše má venovať už len podobným cestopisom, určite teda oslovia širšie publikum než kedysi.

V zálohe budú seriálové klasiky The Office, Dr. House a 2 a pol chlapa, ktoré hľadajte práve na Amazone. 


O bezproblémové sledovanie obsahu na všetkých streamovacích službách sa postará rýchly internet od SWANu. Môže byť váš už od 9,99 eur mesačne a dosahovať rýchlosť sťahovania až 100 Mbit/s. To postačí aj v prípade, že ho zaťažia všetci členovia rodiny naraz.