Súťažiacim reality šou Big Brother nepovedali, ako vonku zúri koronavírus (VIDEO)

Súťažiacim reality šou Big Brother nepovedali, ako vonku zúri koronavírus (VIDEO) Foto: Big Brother

Nový koronavírus je slovo, ktoré je určite aktuálne najviac skloňovaným slovom na celej zemeguli. Všetky krajiny prijímajú reštrikčné opatrenia a v mnohých mestách to vyzerá ako zo sci-fi filmov.

No účastníci reality šou Big Brother, ktorá sa aktuálne natáča a vysiela v Nemecku, o tom, ako zasiahla táto epidémia ich krajinu, vôbec netušia.

Štrnásti súťažiaci, ktorí momentálne účinkujú v 13. sezóne reality šou, už viac ako mesiac nemali žiadne správy z vonkajšieho sveta, a teda ani z toho, ako pandémia zasiahla ich krajinu.

Väčšina zo súťažiacich vstúpila do domu v Kolíne začiatkom februára, keď správy o novom koronavíruse sa dotýkali len Ázie. O tom, čo sa deje vonku a že situácia sa zhoršila, nemajú podľa Guardian potuchy. A keď aj medzi nich pribudne niekto z vonku, nesmie im o tom nič povedať.

V rozhovore pre nemecké noviny Süddeutsche Zeitung producenti argumentovali tým, že to prikazujú pravidla súťaže. Tvrdia, že pre ochranu súťažiacich prijali mimoriadne hygienické opatrenia.
A ešte včera hovorili, že súťažiacich nebudú o situácii informovať, pokiaľ nebude chorý jeden z ich príbuzných. 

Dnes názor zmenili. Televízia sa chystá súťažiacich o situácii informovať dnes večer, a cez videorozhovory ich spojí s ich príbuznými.

V Nemecku bolo k dnešnému dňa zaznamenaných 8 084 nakazených a 20 mŕtvych.

Big Brother sa za podobných podmienok aktuálne natáča aj v  Brazílii a Kanade, kde súťažiaci tiež nevedia, čo sa vonku deje.

 

Tu je ukážka z rozhovoru súťažiacich, kde sa čudujú, že pri ich opúšťaní súťažiaceho z domu bolo málo publika.