SledovanieTV sa rozširuje na ďalšie platformy vrátane Amazon Fire TV Stick

SledovanieTV sa rozširuje na ďalšie platformy vrátane Amazon Fire TV Stick Foto: SledovanieTV

SledovanieTV, populárny český poskytovateľ televízie cez internet, rozširuje ponuku platforiem, na ktorých je možné službu využívať. Potvrdzuje tým svoju pozíciu IPTV služby s najširšou podporou platforiem a zariadení nielen v Českej republike, ale aj na Slovensku.

 

K existujúcim SmartTV platformám ako Samsung, LG či AndroidTV, pribudla podpora pre televízie od tureckého výrobcu Vestel. Produkty tejto spoločnosti sú známe pod licenčnými značkami Toshiba, Hitachi, JVC alebo Panasonic, minoritne tiež pod vlastnými značkami ako Finlux, Luxor, či Westwood.

Aplikácia pre platformu Vestel bola vytvorená s ohľadom na nižší výkon, ktorým sa tieto televízie vyznačujú. Preto sme aplikáciu odľahčili s cieľom optimalizovať jej funkčnosť, čo koncový užívateľ pocíti hlavne pri plynulosti fungovania samotnej aplikácie, oznámila internetová televízia SledovanieTV.

Ďalšou novinkou je podpora Fire TV Stick – mediacentrum od Amazonu podobné flash disku, ktorý sa zasúva do HDMI portu. Výhodou sú teda miniatúrne rozmery, ktoré umožňujú využitie nielen doma, ale aj na cestách. Okrem toho poteší aj cena, ktorá sa pohybuje na úrovni 30 eur.

Amazon Fire TV Stick podporuje najnovšie funkcie aplikácie SledovanieTV. Nájdete tu nový prehrávač, a taktiež novú podobu domovskej obrazovky, ktorá prehľadne zobrazuje rozpozerané relácie alebo odporúčaný obsah.

SledovanieTV plánuje ďalšie rozširovanie podporovaných platforiem. V dohľadnej dobe má v pláne uviesť aplikáciu pre RokuTV a pre konzolu Xbox.

O spoločnosti SledovanieTV

SledovanieTV je IPTV (internetová televízia), ktorá ponúka viac ako 160 televíznych kanálov a viac ako 50 rádiových staníc. Televízne vysielanie je možné pozastaviť alebo pretáčať, služba umožňuje spätné prehrávanie v dĺžke až 7 dní, pričom užívateľ môže prepínať medzi rôznymi jazykovými stopami, titulkami i rôznou kvalitou vysielania od SD až po 4K. Okrem toho má k dispozícii virtuálny videorekordér, ktorý umožňuje až 120 hodín vlastných nahrávok.

Aplikácia je dostupná v mnohých zariadeniach. Stiahnete ju vo vybraných modeloch SmartTV (Samsung, LG, Panasonic, Hisense) a novo aj v zariadeniach výrobcu Vestel (napr. Toshiba, JVC, Sencor). Ďalej v televíziách a set-top-boxoch so systémom AndroidTV a úplnou novinkou je aplikácia pre Amazon Fire TV Stick. Všetky zariadenia pritom podporujú Chromecast.

Televíziu si môžete vychutnať aj na počítačovom prehliadači, a tiež na mobiloch a tabletoch so systémom iOS a Android. Absolútnou vychytávkou je aplikácia pre hodinky Apple Watch, v ktorej si môžete pozrieť TV program alebo počúvať rádiá.

SledovanieTV funguje v sieti ktoréhokoľvek internetového poskytovateľa nielen v SR, ale v celej Európskej únii.