RTVS hľadá amatérskych pekárov a pekárky a cukrárov a cukrárky do šou Pečie celé Slovensko (VIDEO)

RTVS hľadá amatérskych pekárov a pekárky a cukrárov a cukrárky do šou Pečie celé Slovensko (VIDEO) Foto: Love Productions

Amatérske pekárky a pekári, cukrárky a cukrári a všetci, ktorí chcú predviesť svoje umenie majú poslednú šancu prihlásiť sa do pripravovanej televíznej šou RTVS Pečie celé Slovensko.

RTVS pripravuje adaptáciu zahraničnej zábavnej relácie, ktorá sa vysielala vo viac ako 30 krajinách sveta a v minulom roku si svoje sily v súťaži zmerali aj amatérski pekári a cukrári v Českej republike, kde si finále sledovalo viac ako 1,7 milióna divákov. V budúcom roku prinesie šou Pečie celé Slovensko v slovenskej premiére na obrazovky Jednotky RTVS, pričom v týchto dňoch prebieha registrácia súťažiacich, ktorí chcú predviesť svoje pekárske umenie a ukázať lásku k pečeniu.

Do súťaže sa môžu prihlásiť všetci milovníci pekárstva a cukrárstva starší ako 16 rokov, ktorí sa tomuto remeslu nevenujú profesionálne.

Registrácia na webovej stránke www.pecieceleslovensko.sk bude otvorená len do konca roka, informuje RTVS.

Tohtoročným víťazom jedenástej britskej série The Great British Bake Off sa stal len dvadsaťročný študent z Edinburgu Peter Sawkins. Stal sa zároveň najmladším finalistom a víťazom súťaže v jej histórii.

Sawkins sa začal zaujímať o pečenie keď mal 12 rokov po vzhliadnutí tretej série šou The Great British Bake Off. Hrá bedminton a od roku 2012 sa zúčastňoval aj národných súťaží. Je tiež prezidentom bedmintonového klubu na univerzite v Edinburghu, kde študuje účtovníctvo a financie.