Netflix chce zakročiť proti zdieľaniu hesiel

Netflix chce zakročiť proti zdieľaniu hesiel Foto: Netflix

Americká internetová televízia Netflix testuje funkciu, ktorá u diváka overí, či zdieľa domácnosť s majiteľom účtu. Informovala o tom dnes agentúra Reuters, podľa ktorej by to mohlo viesť k záťahu proti zdieľaniu hesiel. Zhruba tretina užívateľov Netflix sa o svoje heslo podelí najmenej s jedným ďalším človekom, vyplýva z prieskumu spoločnosti Magid.

Obmedzenému počtu zákazníkov Netflix sa na obrazovke zobrazuje správa, ktorá ich žiada o potvrdenie toho, že zdieľajú domácnosť s majiteľom účtu. Ten dostane overovací kód e-mailom či v textovej správe.

Divák môže overenie odložiť a internetovú televíziu ďalej sledovať. Po opätovnom otvorení Netflix sa správa objaví znova. Nakoniec môžu byť dotknutí užívatelia požiadaní, aby si založili nový účet.

"Test je navrhnutý tak, aby zabezpečil, že účet Neflixu užívajú ľudia, ktorí sú na to oprávnení," uviedol hovorca americkej firmy.

Najväčšia streamovacia televízia sveta u svojich užívateľov sústavne testuje nové funkcie, a nie je preto jasné, či sa spomínané overovanie zavedie v širšom meradle.

Jedna z podmienok služby Netflix uvádza, že užívatelia musia žiť v rovnakej domácnosti. Streamovacie služby všeobecne doteraz proti zdieľaniu hesla nijako razantne nepostupovali.

Netflix pri zverejnení hospodárskych výsledkov za štvrtý štvrťrok koncom januára informoval, že má približne 203 miliónov užívateľov.