Na COVID-19 zomrel herec a režisér Štefan Mandžár

Na COVID-19 zomrel herec a režisér Štefan Mandžár Foto: Omediach.com

Vo veku 68 rokov dnes ráno zomrel na následky vírusu COVID-19 dabingový herec a režisér Štefan Mandžár, informáciu priniesla televízia Markíza, pre ktorú Mandžár v minulosti pracoval.

Pred revolúciou v roku 1989 hral v množstve filmov, seriálov či dabingov. V Prešove pôsobil ako režisér v Divadle Jonáša Záborského. Neskôr, sa začal viac venovať dabingu. Vyrábal dabing v Producentskom centre prevzatých programov STV, neskôr pre televíziu Markíza v štúdiách na Kolibe či v štúdiách Podium, Lenox a Enter. Podieľal sa na slovenskom znení mnohých seriálov ako Bol raz jeden život z detskej animovanej tvorby alebo detektívny seriál Matlock.

Štefan Mandžár s manželkou Ľudmilou  Foto: Markíza


S jeho menom sú späté aj desiatky titulov známych z vysielania Slovenského rozhlasu.  Jeho osobnosť si pripomenie RTVS v stredu 17. marca o 17.25 h na Dvojke v relácii Família.

Štefan Mandžár stál aj pri zrode slovenského znenia filmov a seriálov vysielaných na staniciach Markízy. "Režíroval ich od začiatku vysielania Markízy. Bol pracovitý, precízny, mal cit pre hlas a prácu s hlasom pred dabingovym mikrofónom. Bol pilierom a zárukou kvalitného slovenského znenia. Zároveň bol naším najdlhšie spolupracujúcim dabingovým režisérom," napísala Markíza.