Všetko o digitálnom vzdelávaní na TA3 už tento piatok

Všetko o digitálnom vzdelávaní na TA3 už tento piatok Foto: TA3

Školy zostali počas pandémie koronavírusu zo dňa na deň zatvorené, museli prejsť na online vzdelávanie. Technológie boli pre žiakov po dlhý čas jediným spojením so vzdelávaním.

Až tretina základných škôl na 2. stupni však počas pandémie úplne vypustila z výučby informatiku, ďalšia tretina zredukovala počet vyučovaných hodín. Študenti pritom potrebujú nové digitálne zručnosti. Aj preto je potrebné, aby žiaci v rámci predmetu informatika získali dostatok poznatkov na to, aby boli dobre pripravené pre svoje budúce povolanie i pre praktický život. Ako funguje digitálne vzdelávanie na Slovensku? Čo je potrebné na jeho zlepšenie? Aké výzvy priniesla pandémia pre školstvo a zmeny vo vyučovaní? Aj o tom bude tematický piatok na TA3.

V štúdiu privítame sociológa, učiteľa, zástupcov projektu na podporu digitálneho vzdelávania a ďalších zaujímavých hostí.

Priestor dostanú aj diváci prostredníctvom svojich otázok, ktoré môžu posielať do piatka 18. 6. 2021 na mailovú adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..


Sledujte TA3 v piatok 18. júna 2021 od 8.30