Na Slovensko a do ČR prichádza HBO Max, HBO GO končí

Na Slovensko a do ČR prichádza HBO Max, HBO GO končí

Aj na Slovensko a do ČR prichádza nová služba HBO Max, tzv. epické streamovanie, ktoré nahradí doterajšiu stramovaciu knižnicu HBO GO.

HBO Max je streamovacia služba americkej spoločnosti WarnerMedia. Ide o službu ktorá prinesie nové filmy a seriály ale aj doterajšie služby HBO GO. Má ísť o vylepšenie služby HBO GO, avizuje platforma.

Služba bude od 8. marca spustená v ďalších 15 krajinách vrátane SR a ČR.  Jej cena na Slovensku bude 6,99 eur za mesiac, s tým, že každý nový alebo existujúci predplatiteľ môže využiť doživotnú zľavu 33% na cenu, ak sa zaregistruje od 8. marca do 31. marca.

„HBO Max prináša úplne nový zážitok zo streamovania. Po prvýkrát sa tak pod jednou strechou ocitnú najlepšie príbehy od Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network a mnohých ďalších stálic filmovej a televíznej zábavy,“ avizuje spoločnosť TimeWarner.

"Začali sme spúšťať HBO Max na nových trhoch až v polovici minulého roka a v roku 2021 som získali takmer osem miliónov predplatiteľov mimo USA," povedal generálny riaditeľ HBO Max International Johannes Larcher pre agentúru Reuters.

HBO Max ponúka divákom v Spojených štátoch na pozeranie okrem iného seriály Hra o tróny či Teória veľkého tresku. V Európe HBO Max konkuruje Netflixu alebo službe Amazon Prime Video.

Zaregistrovať sa do knižnice HBO Max bude možné po spustení služby. Predplatitelia súčasnej služby HBO GO automaticky získajú prístup na HBO Max. Po spustení HBO Max bude aplikácia HBO GO znefunkčnená a vy dostanete výzvu na stiahnutie novej aplikácie HBO Max.

„Ak ste predplatiteľom HBO GO cez iného poskytovateľa, váš účet HBO GO zmeníme na účet HBO Max automaticky hneď pri spustení služby. Cenu služby si v tomto prípade stanovujú samotní poskytovatelia,“ píše spoločnosť.

Lineárne kanály HBO budú dostupné aj po spustení HBO Max.

Služba HBO Max vznikla pred rokom a pol, spustená bola najprv v USA. Na jar bude dostupná celkom v 61 krajinách v Európe a v Amerike.

HBO mala na konci roka 73,8 milióna predplatiteľov streamovacích služieb a rovnomennej káblovej televízie.

Ešte tento rok má byť služba HBO Max spustená v ďalších šiestich európskych krajinách, vrátane Grécka a Turecka. V Británii, Nemecku a v Taliansku však nebude v najbližších rokoch dostupná kvôli súčasnej zmluve so spoločnosťou Sky. Do roku 2026 chce firma spustiť HBO Max v 190 krajinách, pre Áziu ale zatiaľ žiadne plány neoznámila.

"Tvrdo pracujeme na príprave možného spustenia služby v Ázii. Dá sa očakávať, že prvým trhom v Ázii, na ktorý by sme s HBO Max vstúpili, pravdepodobne bude juhovýchodná Ázia," dodal Larcher.