Porota a organizátori Krištáľového krídla stiahli nomináciu redaktorky RTVS kvôli jej neprofesionálnej reportáži

Porota a organizátori Krištáľového krídla stiahli nomináciu redaktorky RTVS kvôli jej neprofesionálnej reportáži Ilustr. foto: Krištálové krídlo, moderátori

Dnes sme na webe Omediach.com upozornili, že dlhoročná redaktorka RTVS Ľubica Hargašová sa cez víkend zachovala neprofesionálne, keď zinscenovala rozhovor a stretnutie so známym českým reportérom Janekom Rubešom z iniciatívy Kluci z Prahy. Ten po odvysielaní jej reportáže upozornil, že sa s redaktorkou nikdy nestretol a v jej reportáži boli použité vyjadrenia z jeho videa z minulého roka a bolo zmenené aj jeho meno.

 Podrobnosti: Reportér z Kluci z Prahy odkazuje známej redaktorke RTVS: Nikdy som sa s vami nestretol

Ľubica Hargašová bola aktuálne nominovaná na ocenenie Krištáľové krídlo v kategórii publicistika a literatúra. Víťazov v jednotlivých kategóriách vyhlásia už o pár dní na slávnostnom galavečere vo vysielaní RTVS.

Ľ. Hargašová FOTO: RTVS

Organizátor súťaže a porota sa vzhľadom na aktuálne zistenia rozhodli nomináciu Hargašovej stiahnuť.

Nominovaných v kategórii publicistika a literatúra vrátane Hargašovej vyberala porota v zložení: šéf RTVS Jaroslav Rezník, šéfdramaturg Rádií RTVS - Litera, Junior a Pyramída Peter Janků, generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala, šéfredaktor Plus 7 dní Ľuboš Kamenistý a obchodný riaditeľ TA3 Julián Lukáček. Táto porota rozhodla aj o stiahnutí nominácie.

„Vzhľadom na vzniknutú situáciu sme s odbornou porotou Krištáľového krídla, predsedom Veľkej poroty a garantkou prehodnotili nomináciu Ľubice Hargašovej na cenu Krištáľové krídlo za rok 2021. S prihliadnutím na štatút a filozofiu Krištáľového krídla sa členovia poroty, organizátor a garantka podujatia zhodli na stiahnutí nominácie Ľubice Hargašovej na cenu Krištáľové krídlo za rok 2021,“ povedala riaditeľka Krištáľového krídla Katarína Srkala vo vyhlásení pre Omediach.com.

 Ľubica Hargašová bola na Krištáľové krídlo nominovaná už aj v minulosti.

Vedenie RTVS a redaktorka Hargašová zatiaľ na otázky Omediach.com nereagovali.