Zomrela redaktorka a dramaturgička STV Hana Daubnerová

Zomrela redaktorka a dramaturgička STV Hana Daubnerová Archív H.D.

Vo štvrtok 10. marca vo veku nedožitých 77 rokov zomrela pesničkárka, redaktorka a dramaturgička Slovenskej televízie Hana Daubnerová. O úmrtí informovala na facebooku jej príbuzná.

„S ľútosťou vám oznamujem, že dnes 10.03.2022 popoludní nás navždy opustila naša teta, sestra, priateľka, umelkyňa, pesničkárka Hana Daubnerová vo veku nedožitých 77 rokov,“ napísala Jana Beňadiková.

Hana Daubnerová roky pracovala pre Slovenskú televíziu. Spolupracovala na príprave relácií pre mládež ako Lastovička, Zóna D a propagovala slovenskú folkovú scénu.

Pre STV pripravila desiatky medailónov slovenských folkových autorov a interpretov. "Išlo mi o sprostredkovanie vlastného zážitku z folku, svoju predstavu som začala realizovať už oveľa skôr, ešte pred revolúciou som týchto ľudí pozývala napríklad do známej Lastovičky. Keď som začala s programom Pesničkári slovenskí, netušila som, že vznikne až toľko dielov. Postupne sa objavovali nové mená, ľudia z celého Slovenska mi posielali nahrávky, aj keď, samozrejme, nie všetko spĺňalo kritériá kvality," povedala Daubnerová pred rokmi v rozhovore pre SME.

Hana Daubnerová bola aj spoluautorkou knihy Folk na Slovensku, prvej slovenskej monografie, mapujúcej fenomén folku a históriu slovenskej folkovej scény.