Mimiséria Iveta prináša pohľad na začiatky kariéry Ivety Bartošovej (VIDEO)

Mimiséria Iveta prináša pohľad na začiatky kariéry Ivety Bartošovej (VIDEO) Foto: Markíza

Tento piatok 6. mája prinesie streamovacia služba televízie Markíza VOYO prvý diel novej minisérie s názvom Iveta, ktorá mapuje štart kariéry nezabudnuteľnej speváckej legendy Ivety Bartošovej. Trojdielny projekt vznikol pod značkou VOYO Originál a pozrieť si ho budú môcť exkluzívne iba predplatitelia VOYO, informuje Markíza v tlačovej správe.

Jednu z najznámejších československých speváčok stvárnila Anna Fialová, jej partnera Petra Sepéšiho Vojtech Vodochodský. Hudbu k sérii zložil Ondřej Brzobohatý, ktorý zároveň stvárnil postavu skladateľa Ladislava Štaidla. Tvorcovia na seriáli pracovali so súhlasom syna Bartošovej Artura, sestry Ivany i pozostalých po Sepéšim. ČTK o tom za TV Nova informoval Jakub Fürst.

V ďalších rolách sa objavia Eliška Křenková, Miroslav Hanuš, Alena Mihulová, Igor Chmela a ďalší. Miniséria Iveta ukazuje príbeh speváčky od prvých krokov v rodných Beskydách, kedy spolu so svojou sestrou Ivanou začína navštevovať školský zbor, cez prielom na festivale Mladá pieseň v Jihlave z roku 1983 až po jej partnerstvo so spevákom Sepéšim a vznik hitu Gombíky lásky. Nezaoberá sa tragickým záverom jej života, ktorý ukončila sama, keď krátko po 48. narodeninách 29. apríla 2014 skočila pod vlak.

"Divákov nečaká veľa škandalóznych odhalení, pretože to všetko už tu bolo, ale dozvedia sa drobnosti, jednotlivosti a detaily, ktoré možno všetko vysvetlia trochu presnejšie a podrobnejšie, než ako to majú zakódované v hlave. Či už voči Ivete, ktorá z toho vychádza trochu inak, než ako ju ľudia v osemdesiatych rokoch čítali, alebo voči Petrovi, ktorý bol vždy vnímaný ako taký ten 'pekný spevák'. Ale ono to všetko bolo trochu inak," uviedol režisér Samir.

Úlohu Bartošovej získala herečka Fialová bez kastingu. "Museli sme nájsť herečku, ktorá fantasticky hrá, nejakým spôsobom môže vyzerať ako Iveta, keď tomu dopomôžeme, a musí ešte k tomu všetkému fantasticky spievať. Keď dáte všetky tieto veci dohromady, rovnako vyjde iba jeden jediný človek, a to je Anička Fialová, takže v tej chvíli bol kasting vlastne trochu zbytočný,“ uviedol Samir.

Podľa Vodochodského, ktorý stvárnil Sepéšiho, umožní séria Iveta ľuďom nahliadnuť oveľa hlbšie do osobnosti obľúbenej speváčky. "Ja a moji rovesníci sme zažili Ivetu až v etape, keď ju zomlel bulvár a parazitujúci muži. Táto séria napríklad ponúkne aj pár odpovedí na to, prečo jej osud nakoniec skončil tak tragicky," podotkol.

Bartošová, ktorá sa narodila 8. apríla 1966, patrila od konca 80. rokov k hviezdam českej populárnej hudby, trikrát sa stala zlatou slávicou, vystupovala v úspešných muzikáloch a zahrala si tiež vo filme. Ku koncu života bojovala so závislosťou na alkohole, liekoch aj s problémami v súkromí. Bartošová sa dvakrát vydala, ani jedno z manželstiev ale nebolo šťastné. Posledné roky pred smrťou bola vďačným objektom bulvárnych médií, ktoré sledovali každý jej krok.