RTVS mení hlavné televízne správy, pribudnú aj noví moderátori (FOTO)

RTVS mení hlavné televízne správy, pribudnú aj noví moderátori (FOTO)

Hlavné televízne spravodajstvo RTVS čakajú zmeny. Po šiestich rokoch budú divákov sprevádzať opäť moderátorské dvojice. K súčasným moderátorom pribudnú kolegovia.

Od 14. mája sa budú v hlavnom vysielacom čase o 19.00 h striedať nové moderátorské dvojice. K Ľubomírovi Bajaníkovi pribudne Klaudia Suchomel Guzová, dvojicu so Janette Štefánkovou bude po novom tvoriť Andrej Bálint a s Viliamom Stankayom bude sprevádzať Simona Simanová.

FOTO: RTVS

„Som veľmi rád, že po rokoch osviežime vysielanie nášho večerného spravodajstva. Verím, že sa nové dvojice dokonale zladia a že si ich diváci obľúbia. Zároveň pevne verím, že pre divákov RTVS bude okrem dennej dávky objektívnych informácií aj táto milá novinka dôvodom pre zachovanie priazne nášmu televíznemu spravodajstvu,“ povedal generálny riaditeľ Jaroslav Rezník.

„Veľmi sa teším, mám miernu trému, ale bude to perfektná skúsenosť a veľká výzva,“ povedal nový moderátor Andrej Bálint a podobne zmenu vníma aj jeho moderátorská kolegyňa Janette Štefánková. 

Hlavnú spravodajskú reláciu Správy RTVS vysiela televízia na Jednotke a v spravodajskom vysielaní :24 každý deň o 19.00 h. Na Dvojke a :ŠPORT-e Správy RTVS (vo verzii v
slovenskom posunkovom jazyku) vysiela RTVS ako nočnú reprízu.