Hrdinom seriálu Mestečko South Park nie je nič sväté už 25 rokov (VIDEO)

Hrdinom seriálu Mestečko South Park nie je nič sväté už 25 rokov (VIDEO)

Autori animovaného seriálu Mestečko South Park, ktorého prvý diel sa vysielal pred štvrť storočím, 13. augusta 1997, si rozhodne neberú servítku pred ústa. Matt Stone a Trey Parker si dokážu robiť srandu z ideológie, náboženstva i celebrít. Na paškál si tak už vzali Ježiša, proroka Mohameda, scientológov, Kanaďanov alebo napríklad Donalda Trumpa. Hlavní hrdinovia, osemroční školáci Kenny, Kyle, Cartman a Stan, pre nejaký ten vulgárny výraz rozhodne nejdú ďaleko.

South Park u divákov uspel napriek tomu, že animácia pripomína najviac zo všetkého pokusy študentov strednej školy o kreslený film. Hrdinovia vyzerajú trochu ako neohrabaný snehuliak s rukami a náznakmi nôh, o perspektíve si môžu ľudia nechať len zdať. No možno, že v záplave takmer dokonalej animácie bol práve trochu primitívny trhaný štýl tým, čo zaujalo. Teda samozrejme popri príbehoch, ktoré s obľubou prekračujú všetky hranice a tabu, ktorým sa ostatní televízni tvorcovia väčšinou boja len priblížiť.

Obľúbeným terčom sú celebrity všetkého druhu, tvorcovia sa napríklad sústredia na obyvateľov Kanady, s ktorými Amerika dokonca v seriáli vedie vojnu. Okrem drsného a politicky nekorektného humoru sa Mestečko South Park vyznačuje aj slovníkom plným vulgarit. Počas jedného dielu sa napríklad stošesťdesiatkrát objavilo slovo "shit".

V USA je nevhodný do 18 rokov. Doteraz bolo odvysielaných 25 sérii seriálu, ktoré mali celkovo 318 epizód.