Rozboril: Kaliňák je úradník, do Modrého z neba môže

Foto: Markíza Foto: Markíza

Moderátor Viliam Rozboril obhajuje prítomnosť ministra vnútra v Modrom z neba.

 


V najbližšom vydaní relácie Modré z neba bude jedným z hlavných aktérov relácie minister vnútra Robert Kaliňák zo Smeru-SD. Krátko na to, ako web Omédiách.com zverejnil informáciu o tom, že minister bude v Modrom z neba odovzdávať ocenenia pre záchranárov, Úrad vlády a poslanci Smeru zverejnili verejný protest proti práci spravodajstva Markízy pri kauze SPP.

 

Rozboril v reakcii pod článkom obhajuje prítomnosť Kaliňáka, ktorého do relácie osobne pozval. „Toto je opäť taká chorá politicky polarizovaná doba. Faktom zostáva, že minister vnútra je štátny úradník, ktorý koordinuje záchranárske zložky. V tomto kontexte je jedno, z akej je strany. Ocenenie im proste môže udeliť práve on," napísal moderátor, prečo záchranárom, ktorí dobrovoľne viac ako týždeň pátrali po nezvestnom chlapcovi, bude v relácií odovzdávať ocenenia práve Kaliňák.

Odporúčame aj: Po Ficovi bude v Modrom z neba aj Kaliňák

Hoci najväčší mediálny rozruch na jar spôsobila prítomnosť premiéra Roberta Fica v relácii, Rozboril pripomína, že strana Smer nie je jediná, ktorá mala v relácii svojich zástupcov. „V Modrom z neba už bol aj primátor Pavel Hagyari, ktorý má od Smeru ďaleko, alebo minister obrany Ľubomír Galko (SaS), ktorý má od neho ešte ďalej. Nie som ochotný sa nechať zatvoriť do nejakej straníckej kazajky," píše.

Rozboril komentuje aj nočné rokovanie parlamentu, ktoré sa nieslo v alkoholovom opare. „To čo urobili smerácki poslanci v ožratosti, je hanbou, ale neznižuje to veci, ktoré Kaliňák robí pre dobrovoľných záchranárov."

Upozorňuje, že epizóda s Kaliňákom sa nakrúcala pred 3 týždňami, keď v parlamente boli všetci ešte triezvi. „Modré z neba v každej epizóde už pomaly dodrbáva sociálny systém na Slovensku. Takže verte, že u nás nejaké ovplyvňovanie straníckymi tričkami nehrozí," napísal na záver.