RTVS odvysiela v priamom prenose pohreb Benedikta XVI.

RTVS odvysiela v priamom prenose pohreb Benedikta XVI. Zdroj: Istagram benedictus_xvi

Vo štvrtok 5. januára bude Svätý Otec František na Námestí sv. Petra vo Vatikáne celebrovať pohrebnú svätú omšu za zosnulého emeritného pápeža Benedikta XVI. RTVS odvysiela pohreb zosnulého emeritného pápeža naživo s mimoriadnym spravodajským štúdiom od 9:00 h na Jednotke a na spravodajskom okruhu :24.

V mimoriadnom spravodajskom štúdiu privíta moderátor Vlado Lichvár rímskokatolíckych kňazov, prekladateľov a publicistov Jozefa Kováčika a  Mariána Gavendu. Od 9.30 h ponúkne RTVS na Jednotke a spravodajskom okruhu :24 priamy prenos z pohrebnej svätej omše za zosnulého emeritného pápeža Benedikta XVI. Po skončení priameho prenosu bude na okruhu :24 pokračovať mimoriadne spravodajské štúdio s hosťom, informuje RTVS v tlačovej správe.

RTVS si zosnulého emeritného pápeža Benedikta XVI. pripomenie po ukončení poslednej rozlúčky z Ríma na Jednotke dokumentárnym filmom Francesco a pápež. Dokument sleduje pápeža Benedicta XVI. pri jeho zahraničných cestách, ale aj každodenných aktivitách vo Vatikáne. Zaspievať pre neho je snom malého Francesca. Francescovi rodičia sa rozvádzajú a chlapec nájde nový domov v cirkevnej internátnej škole. Jeho cieľom je stať sa členom Cappella Musicale Pontificia a tvrdo pracuje na tom, aby sa mu toto želanie splnilo.