Markíza už hľadá súťažiacich do svetovej reality šou Jama levova (VIDEO)

Markíza už hľadá súťažiacich do svetovej reality šou Jama levova (VIDEO)

Netradičná podnikateľská reality šou Dragons' Den mieri na obrazovky televízie Markíza pod slovenským názvom Jama levova. V spolupráci so Slovenskou sporiteľňou ponúkne odvážnym a ambicióznym podnikateľom, vynálezcom a autorom revolučných myšlienok šancu získať finančnú investíciu do ich originálnych projektov.

 O čom bude nová šou?

Podnikatelia predstavia svoj nápad či existujúci biznis piatim ostrieľaným investorom. Tí sa následne rozhodnú do tých najlepších produktov alebo služieb zainvestovať svoje vlastné peniaze a pomôžu talentovaným podnikateľom preraziť. Investori okrem financií ponúkajú aj svoje odborné rady a sprostredkovanie cenných kontaktov.

„Dragons' Den, Shark Tank, Die Höhle der Löwen, Imperiul Leilor, Den D – to je len niekoľko názvov, pod ktorými je šou Jama levova známa v zahraničí. Tento výnimočný formát sa dočkal už viac než štyridsiatich adaptácií a s úspechom sa vysielal v krajinách po celom svete vrátane USA, Veľkej Británie, Kene, Fínska, Nemecka či všetkých našich susedných štátov. Som preto veľmi rád, že už túto jeseň sa k nim pridá aj Slovensko a pevne verím, že sa divákom a diváčkam bude naša verzia šou páčiť,“ povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

„Ako najväčšej banke na Slovensku nám záleží na úspešnom príbehu krajiny. Jeho súčasťou by malo byť zdravé podnikateľské prostredie. Veríme v budúcnosť podnikania, dobrých nápadov, inovácií, a preto sme radi, že spolu s TV Markíza prinášame na Slovensko túto skvelú svetovú šou, ktorá môže prispieť k rozvoju podnikavosti Sloveniek a Slovákov,“ dodala Dáša Juríková, riaditeľka Brand hubu Slovenskej sporiteľne.

Do reality šou, ktorá vznikla pôvodne v Japonsku, sa môžu prihlásiť do konca apríla jednotlivci aj firmy so zaujímavým predmetom podnikania, s prekvapivým príbehom alebo s nezvyčajnými nápadmi. Môže ísť o drobné biznisy, rodinné podniky, etablované značky, ktoré chcú expandovať, aj miliónové startupy so záujmom o silného partnera. Ani oblasť podnikania nie je nijako ohraničená. Môže ísť o jedinečné produkty, módu, gastro, ekologické riešenia, projekty s edukatívnym presahom, služby či technológie a aplikácie, píše Markíza v tlačovej správe. Novú šou plánuje odvysielať na jeseň 2023.