V súvislosti s úmrtím Dana Heribana mení program RTVS aj Markíza (VIDEO)

V súvislosti s úmrtím Dana Heribana mení program RTVS aj Markíza (VIDEO) Foto: Continental film

Aj RTVS a Markíza so zármutkom prijali správu o úmrtí herca Daniela Heribana. V súvislosti s jeho úmrtím menia program.

 Vo veku 43 rokov zomrel herec a hudobník Daniel Heriban vo svojom dome vo Svätom Juri na zdravotné komplikácie, pre ktoré bola k nemu privolaná záchranka. Sťažovať sa mal na bolesti chrbta. Deň pred tým mal byť dokonca s bolesťami v nemocnici. Privolaní záchranári mu už, žiaľ, nedokázali pomôcť. Podrobnosti: Zomrel herec a hudobník Daniel Heriban

RTVS si výraznú osobnosť Dana Heribana pripomenie vo filme Únos dnes – v stredu 24. mája večer (o 22.10 h) na Jednotke a v televíznom zázname inscenácie Činohry SND Polnočná omša zajtra – vo štvrtok 25. mája večer (o 22.15 h) na Dvojke.

Slovenský thriller Únos je natočený podľa námetu skutočných udalostí únosu prezidentovho syna a atmosférou polovice deväťdesiatych rokov. Dano heriban vo filme hrá mafiána Miroslava Sýkoru.

„Smrť Dana Heribana je šokom pre celú rodinu komediálneho seriálu Horná Dolná, ktorá sa za tie roky vytvorila medzi hercami a herečkami, produkčným tímom a všetkými fanúšikmi a fanúšičkami. Dano bol integrujúcou súčasťou úžasného hereckého štábu a jeho herecké výkony prispeli k obrovskému úspechu Hornej Dolnej, ktorá sa stala druhým najobľúbenejším seriálom v novodobej ére Slovenska. Rodine Hornej Dolnej a Markíze bude Dano nesmierne chýbať. Nech odpočíva v pokoji. Rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ TV Markíza.

Výrazné úlohy na obrazovkách TV Markíza stvárnil Dano Heriban aj v seriáloch Druhá šanca a Červené pásky. Aktuálne pracoval na pripravovanej minisérii pod značkou Voyo Originál s názvom Metóda Markovič: Hojer, ktorá prinesie skutočný príbeh o brutálnom sériovom vrahovi Ladislavovi Hojerovi.

„Úprimne som odvtedy, čo ma zastihla správa o smrti Dana Heribana, úplne v šoku a myslím na jeho rodinu. Postava Hojerovho obhajcu Štefana Žabimajerského je jedna z mojich najobľúbenejších z celej série. Dano Heriban bol pre túto rolu ako stvorený, pretože oplýval rovnakými vlastnosťami. Bol to poctivý, zodpovedný profesionál a zároveň veľmi citlivý človek. Jedným výrazom tváre dokázal zahrať to, na čo iní potrebujú mnoho slov. Česť jeho pamiatke,“ povedal kreatívny producent Voyo Tomáš Hruška. „Celý štáb minisérie Metóda Markovič: Hojer je touto správou zdrvený. Stalo sa tak pár dní pred koncom natáčania. Popri pocte vyšetrovateľovi Jiřímu Markovičovi bude tak aj pamiatkou na jeden z najväčších súčasných talentov nielen slovenskej hereckej scény.“

Na počesť Dana Heribana a z úcty k celému tímu Hornej Dolnej odvysiela TV Markíza dnes večer, v stredu 24. mája so začiatkom o 20:30 hod. mimoriadnou zmenou programu posledné dve premiérové časti seriálu Horná Dolná, ktoré boli nakrútené v minulom roku. Pôvodne plánovaná šou 2 na 1 z vysielania vypadáva.

Rozhlasovú tvorbu zosnulého herca a speváka si pripomenieme dnes večer aj Rádio Devín o 20:30 v hre Revízor, kde Dano Heriban stvárnil hlavnú postavu Chlestakova.

Dano Heriban bol hosťom aj v Rozhlasovom antikvariáte Evy Reiselovej – o svojich obľúbených knihách rozprával v máji 2020 a v júni toho istého roka mu patrila sekcia Parádne hlasy. Spomienku na Dana Heribana v Rozhlasových antikvariátoch z roku 2020 odvysiela Devín dnes od 17:00.